Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 24

Vietoj susitikimo su Z.Vaišvila – „Baliaus“ dainos

Prisidengiant Lietuvos persitvarkymo sąjūdžio vardu, šūkiais ir simboliais pastarąjį mėnesį įvairiuose šalies miestuose rengiamas „tautinės dainos“ koncertų turas po Lietuvą „Pabudome ir kelkimės“. Rengėjai praneša, kad nemokamų koncertų turo metu bus atliekamos Atgimimo laikų dainos. Tačiau į koncertus atvykusiems žiūrovams tenka klausytis grupės „Balius“ atlikėjų Lauros ir Klarko atliekamų užstalės stiliaus dainų.
Zigmas Vaišvila
Zigmas Vaišvila / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Apie minėtą koncertų turą pranešama Lietuvos persitvarkymo sąjūdžio iniciatyvinės grupės klubo ir šio klubo pirmininko prezidento rinkimuose ketinančio dalyvauti Zigmo Vaišvilos internetiniuose puslapiuose.

Be to, Z.Vaišvila savo interneto svetainėje skelbiasi dalyvausiantis minėtuose koncertuose, susitiksiantis su bendruomenės nariais, tačiau daugelyje tokių skelbtų susitikimų Z.Vaišvila nedalyvavo.

Tokie turai jau vyko Trakuose, Elektrėnuose, Molėtuose, Pasvalyje ir Pakruojyje.

Klausiamas, kas yra minėtų nemokamų koncertų organizatoriai ir kas finansuoja minėtąjį „tautinės dainos“ turą, Z.Vaišvila buvo nekalbus: „Organizuoja žmonės, rengėjai. Viskas yra paskelbta.“

Pasitikslinus, ar minėtąjį Atgimimo dainų turą, kuriame, be kita ko, skamba ir „tautinės“ „Baliaus“ repertuaro dainos „Rieda rieda traktoriukas“ bei panašios, rengia Sąjūdžio iniciatyvinės grupės klubas, Z.Vaišvila tai paneigė. Kelis kartus perklaustas užsiminė, esą minėtą turą rengia „geros valios“ žmonės.

Klausiamas, ar dalyvavo susitikimuose su žmonėmis, kuriuos pats skelbia savo puslapyje, Z.Vaišvila teigė dėl didelio užimtumo visur nespėjantis.

„Nespėju jau tarp visų iniciatyvų susigaudyt“, – sakė Z.Vaišvila.

Klausiamas, ar dalyvavo susitikimuose su žmonėmis, kuriuos skelbia savo puslapyje, Z.Vaišvila teigė dėl didelio užimtumo visur nespėjantis, tačiau tikino kai kuriuose turo susitikimuose esą buvęs. Paklaustas, kuriame mieste, pretendentas teigė gerai neprisimenąs.

Z.Vaišvila tikino, kad minėto turo metu nerenkami parašai už jo dalyvavimą prezidento rinkimuose, nors prieš koncertą Trakuose praėjusią savaitę parašai buvo renkami.

Kai kurie koncertai, pavyzdžiui, Trakuose, Elektrėnuose, sulaukė itin menko žmonių dėmesio – į sales, kuriose telpa keli šimtai žiūrovų, susirinkdavo vos 15–20 žmonių. Kai kurie palikdavo salę koncertui dar neįpusėjus, teigdami, jog turinys gerokai skiriasi nuo skelbto anonso.

„Vulgaru“, – taip Atgimimo dvasią tariamai atkuriančių „Baliaus“ atlikėjų pasirodymą įvertino viena pasipiktinusi elektrėniškė.

Z.Vaišvila neigia prielaidą, kad minėtas koncertų turas – jo neoficiali rinkimų kampanija, ir teigia, jog dar net nėra registruotas kaip kandidatas. Nemokamų koncertų turas rengiamas nuo kovo 17 dienos ir baigsis balandžio 17 dieną, t. y. lygiai tuomet, kai prasidės oficiali prezidento rinkimų kampanija ir nemokami koncertai bus draudžiami.

Pustuštėse salėse filmuota vaizdo medžiaga panaudota iliustruojant interneto tinklalapiuose skelbiamą reportažą apie Z.Vaišvilos apsisprendimą dalyvauti prezidento rinkimuose. Reportaže teiginiai, „kad Z.Vaišvila sulaukia paprastų žmonių paramos“, iliustruojami žmonių vaizdais iš koncerto Trakuose, į kurį pats Z.Vaišvila neatvyko.

Signataro Z.Vaišvilos vadovaujamo Lietuvos persitvarkymo sąjūdžio iniciatyvinės grupės klubo nariai Bronislovas Genzelis bei Angonita Rupšytė apie minėtąjį koncertų turą teigė nieko nežinantys ir pirmą kartą girdintys. Jie taip pat sakė nieko nežiną apie galimus šio projekto autorius ir finansavimo šaltinius.

Signatarų klubo prezidentė Birutė Valionytė taip pat teigė nieko nežinanti apie koncertų turą, rengiamą prisidengiant Sąjūdžio vardu, tačiau čia pat ėmėsi spėlioti, kad tai „greičiausiai rinkimų triukas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius