Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 28

Viktoras Janukovyčius ir jo sėbrai Lietuvoje pinigų nelaikė

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius tvirtina, kad nusikalstama veikla įtariami buvę Ukrainos lyderiai Lietuvos bankuose pinigų nelaikė. Dėl to Lietuvai nėra itin aktualu skubinti jų sąskaitų įšaldymo klausimo. Kol kas Europos mastu realiai dar neveikia ir sankcija dėl vizų atsakingiems už kraujo praliejimą Ukrainoje asmenims, nors sprendimas dėl to priimtas.
Viktoras Janukovyčius
Viktoras Janukovyčius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Lietuvoje sąskaitų neturėjo. Mes domėjomės, be abejo, tuo klausimu. Mūsų žiniomis, tokių nėra“, – paklaustas, ar asmenys, kuriems bus taikomos sankcijos, turėjo sąskaitų Lietuvos bankuose, penktadienį spaudos konferencijoje sakė L.Linkevičius.

Lietuvos užsienio reikalų ministras sako, kad techniškai įvesti sankcijas nusikaltusiems Ukrainos lyderiams tik Lietuvoje yra labai lengva, tačiau vis dar laukiama, kad tai visos ES šalys galėtų padaryti kartu.

„Kai kurios ne ES šalys jau tai daro. Mūsų pozicija labai aiški. Aš nelabai įsivaizduoju, kaip tai gali atrodyti, kai tie žmonės, kurie šitaip elgėsi ir tiek visko pridarė, ir tiek aukų dėl jų veiklos atsirado, ramiai slidinėja Austrijoje ar pramogauja kitose ES šalyse. Nelabai to įsivaizduoju moraliai“, – teigė L.Linkevičius.

Nelabai įsivaizduoju, kaip tai gali atrodyti, kai tie žmonės, kurie šitaip elgėsi ir tiek visko pridarė, ir tiek aukų dėl jų veiklos atsirado, ramiai slidinėja Austrijoje ar  pramogauja kitose ES šalyse, – sakė ministras

Jis tikino, kad šiuo metu vyksta techninis darbas, kad sankcijos įsigaliotų ES mastu. Sankcijas įvesti yra nutarusi ES Užsienio reikalų ministrų taryba.

„Jei tas darbas, teoriškai kalbant, sustotų, tada būtų svarstoma nacionaliniu lygiu“, – teigė jis.

Ministras mano, kad Lietuva savarankiškai įvesti sankcijas galimiems nusikaltėliams galėtų be tai numatančio Seimo priimto specialaus įstatymo, nors tokį konservatoriai jau yra įregistravę. Anot ministro, sankcijas galima įvesti ir be Seimo sprendimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius