-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 13

Viktoras Pranckietis: laisvės kovotojo dvasia turi išlikti visada

Seimo pirmininkas Viktoras Panckietis sako, kad Sausio 13-ąją laisvę apgynusi Lietuva dabar susiduria su naujais iššūkiais ir laisvės kovotojo dvasia privalo išlikti visada.
Viktoras Pran
Viktoras Pranckietis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Veiksmai, priešiški Lietuvai yra kitokie. Sausio 13-ąją buvome atakuojami tankų ir automatų, kiek vėliau – naftos ir dujų vamzdžiais. Šiandien yra menkinama mūsų atmintis ir atakuojamos mūsų vertybės. Sausio 13-osios naktį Lietuvą gynėme tik savimi. Šiandien tai turime daryti su sąmoningumu ir išsilavinimu“, – sakė Seimo pirmininkas V.Pranckietis, šeštadienį Seime minint Laisvės gynėjų dieną.

Pasak parlamento vadovo, buvę vieningi sausio 13-ąją, gyventojai turi būti vieningi ir toliau kurdami Lietuvą.

„Tie iš mūsų, kurie prisimena naktį prieš dvidešimt septynerius metus, prisimena agresiją ir nežinios kupiną laiką. Prisimename siaubą, prisimename taip pat ir viltį. Viltį atrasti laisvę, viltį būti laisviems. Tąnakt Lietuvos laisvę gynę žmonės – vyrai, moterys ir vaikai – buvo drąsūs ir ištikimi savo vertybėms. Buvo baimės, bet nebuvo savanaudiškumo. Tik dėl jų pasiaukojimo ir ryžto šiandien esame laisvi,“ – sakė Seimo pirmininkas.

Pasak V.Pranckiečio, Sausio 13-oji, Laisvės gynėjų diena, įsirėžė į Lietuvos istoriją visiems laikams, tai buvo lūžio taškas.

„Dabar jau 28-ieji atkurtos nepriklausomybės metai, per kuriuos užauginome savo vaikus, o ir vaikų vaikai jau paaugo. Kartu užaugo ir demokratiška Lietuva. Dabar esame valstybė, kurią girdi Jungtinių tautų, NATO, ES valstybių šeimos. Jaučiame realų sąjungininkų palaikymą. Tokia Lietuva pasitinka šimtmetį – esame gerbiami gerbdami kitus“, – sako Seimo pirmininkas.

Šeštadienį Lietuva mini 27-ąsias tragiškų įvykių metines.

Sausio 13-oji Lietuvoje minima kaip Laisvės gynėjų diena, pagerbiant žuvusiuosius 1991 metų sausio 13 dieną per sovietų kariuomenės veiksmus Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius