Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 09

Viktoras Pranckietis žada mokytis iš visų buvusių Seimo pirmininkų

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Seimo pirmininku siūlomas agronomas Viktoras Pranckietis sako turintis ko pasimokyti iš visų buvusių Seimo vadovų. Pasak jo, iki šiol parlamente labai trūko paprasto susikalbėjimo.
Viktoras Pranckietis
Viktoras Pranckietis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Jis tikino esąs pasirengęs užimti Seimo pirmininko pareigas, nes visą gyvenimą dirbo su žmonėmis.

„Tos kompetencijos perkeliamos į kitą lygmenį. Manau, kad tas lygmuo yra labai aukštas ir galbūt man net neįsivaizduojamai dabar. Ateityje tikiuosi pateisinti visus tuos lūkesčius, nenuvilti ir jūsų, ir, žinoma, Lietuvos žmonių“, – sakė V.Pranckietis.

Klausiamas, kuo jo darbas skirsis nuo dabartinės Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės, V.Pranckietis tikino, kad iš visų turi ko pasimokyti.

„Iš visų galima pasisemti naudingos patirties. Manau, kad mes pirmiausia turime įžvelgti tai, kas yra gero, o nebūtinai ieškoti vėl ko nors, kas yra ne taip. Netgi paminėsiu žodį čia patyčios. Mes, kai kalbame mokyklose apie patyčias, kalbame kaip apie didį blogį. Bet kada kalbame viešoje erdvėje apie patyčias, tai mes apie jas nekalbame. Manau, kad turėtume kalbėti. Pagarba žmogui turėtų atsirasti ne iš vienos vietos ir ne iš vieno posto, o tiesiog iš mūsų visų visumos, tada ir vaikai gal elgsis kitaip. Dabar jie turi blogų pavyzdžių“, – didaktikos ėmėsi būsimasis Seimo pirmininkas.

V.Pranckietis pasidžiaugė, kad jam visuomeniniais pagrindais patarinėti sutiko ilgametis socialdemokratas, buvęs Seimo pirmininkas Česlovas Juršėnas.

V.Pranckietis atsisakė vertinti buvusios Seimo pirmininkės veiklą. Tačiau jis patvirtino, kad dar trečiadienį ketina su L.Graužiniene susitikti.

„Aš esu susitaręs susitikti iškart po šio renginio su L.Graužiniene. Mes kalbėsimės, tada aš galbūt daugiau žinosiu apie jos veiklą ir jos gerus pasiekimus“, – sakė jis.

V.Pranckietis pripažino, kad kol kas savo komandos nėra subūręs, tačiau pasigyrė, kad jam visuomeniniais pagrindais patarinėti sutiko ilgametis socialdemokratas, buvęs Seimo pirmininkas Česlovas Juršėnas.

„Labai didžiuojuosi tuo. Manau, tai ilgiausiai išdirbęs Seimo pirmininku didžiausią patirtį žmogus turintis ir tai gali būti pavyzdys man. Ir tiesiog nėra tokio kaip mokytojas“, – kalbėjo V.Pranckietis.

V.Pranckietis patvirtino, kad koalicija yra susitarusi Seimo pirmininko pavaduotojų skaičių sumažinti dviem.

Anot būsimo Seimo pirmininko, žiūrint iš šalies Seime, atrodo, labiausiai trūksta susiklausymo.

„Man, žinote, turbūt susiklausymo visada atrodė, kad nėra per daug. Toks lyg pasibedžiojimas, lyg dėl nieko kitą kartą, arba iš esmės norėjimas kalbėti priešiškai negu, kad kalba kitas žmogus. Dirbtinas oponentiškumas. Turbūt toks erzindavo tiek jus, tiek mus, visus žiūrinčius“, – sakė jis.

Klausiamas, ar mato galimybių įteisinti Seimo narių atostogas, Seimo pirmininku siūlomas V.Pranckietis tikino, kad tai sunkus klausimas, nes parlamentarai turi būti visuomet pasiekiami. V.Pranckietis svarstė, kad atostogauti Seimo nariai galėtų nebent slenkančiu grafiku.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis tikina, kad V.Pranckietis bus orientuotas į darbą reprezentuojant Seimą, atstovaujant parlamentui užsienyje.

„Jo savybės, Viktoro Pranckiečio, tam yra puikiai tinkamos“, – gyrė kandidatą R.Karbauskis.

Socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius taip pat gyrė V.Pranckietį sakydamas, kad juo pasitiki ir pažįsta, nors jo kadencija Seime ir pirmoji.

„Mes, kaip politikai bendradarbiavome susitikimuose įvairiuose lankydamiesi universitetuose, įvairiose konferencijose arba mokslo įstaigų organizuojamuose pasitarimuose, susitikimuose“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius