Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 13

Viktoras Uspaskichas apie komisijos sprendimą: socialdemokratai bendradarbiauja su konservatoriais

Darbo partijos pirmininkas, Darbo partijos byloje kaltinamas sukčiavimu Viktoras Uspaskichas neigiamai vertina Seimo specialiosios komisijos sprendimą leisti patraukti jį ir dar du Darbo partijos parlamentarus Vytautą Gapšį ir Vitaliją Vonžutaitę baudžiamojon atsakomybėn. Pasak jo, Darbo partijai bus sunku toliau dirbti koalicijoje su socialdemokratais, kurie akivaizdžiai bendradarbiauja su opozicijoje esančia konservatorių partija.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas / BFL/Andriaus Ufarto nuotr.

„Koalicijos partneriai labai daug kalbėjo apie tai, kad tai yra politinė byla, daug kitų dalykų, bet, matyt, yra kiti nurodymai. Matyt, jie pradeda darbą su konservatoriais“, – pareiškė V.Uspaskichas.

Anot jo, Darbo partijos frakcija dar spręs, kaip toliau elgtis ir ar balsuoti už ketvirtadienį Seimo svarstomą Vyriausybės programą.

„Tai yra du skirtingi klausimai – imunitetas ir programa. Turbūt taip (balsuosime už programą – red.past.). Frakcijoje mes turėsime pranešti komisijos sprendimą, ir frakcija nuspręs. Greičiausiai taip. Aš tai agituosiu, kad balsuotų už programą“, – sakė V.Uspaskichas.

Jis pripažino, kad toliau dirbti koalicijoje su socialdemokratais „bus sunkiau“.

„Jeigu koalicijos partneriai rodo, kad jie dirba su opozicija, tai aišku, bus sunku dirbti, bet mes sąmoningai nieko nedarysime. Mums to nereikia“, – teigė V.Uspaskichas.

Paklaustas, ar Darbo partija liks koalicijoje, jei socialdemokratai ir Seimo salėje balsuos už neliečiamybės panaikinimą „darbiečiams“, V.Uspakichas aiškaus atsakymo nepateikė.

„Ne aš sprendžiu. Yra frakcija, prezidiumas, taryba. Nuotaika yra nelabai gera. Žinote, tokių stiprių žmonių, kaip aš, nelabai ir yra. Reikia gerai pasiruošti. Aš tai nuėjau didelį kelią, tai man atlaikyti vieną ar kitą smūgį ne taip sunku, bet ne visiems tai duota“, – užuominų, kad Darbo partija gali kelti socialdemokratams ultimatumų dėl koalicijos likimo, jei šie nebalsuos prieš „darbiečių“ neliečiamybės naikinimą, pametėjo V.Uspaskichas.

Pasak jo, Darbo partijos politinės bylos kūrimu savo laiku užsiėmė ir socialdemokratai, todėl jiems esą turėtų būti moralu nedalyvauti balsuojant dėl neliečiamybės naikinimo Seime.

„Aš galvoju, kad taip normaliai, preciziškai žiūrėti, tai jie šitoje vietoje iš tikrųjų turi interesų konfliktą, todėl kad Amerikos diplomatai savo pažymoje kalba, kad socialdemokratai suinžinieriavo perversmą Darbo partijoje, suinžinieriavo nuėmimą Darbo partijos lyderio nuėmimą nuo pareigų. Demokratinėje valstybėje tai yra interesų konfliktas ir jie išvis negali dalyvauti sprendžiant dėl neliečiamybės“, – aiškino, kad socialdemokratai turi nedalyvauti balsavime V.Uspaskichas.

Paklaustas, ar tikisi, kad Seimas dėl „darbiečių“ neliečiamybės balsuos kitaip nei nusprendė komisija, Darbo partijos pirmininkas išsisukinėjo.

„Tai iš kur žinau. Komisijos narių yra trylika ir tik vieno balso persvara. Tai visokių dalykų gali būti ir Seime – todėl, kad norime to ar nenorime, bet į komisiją siunčiami tokie žmonės, kurie turi tvirtai vykdyti politinį užsakymą, politinį nurodymą“, – aiškino jis.

Primename, kad Seimo specialioji komisija ketvirtadienį vieno balso persvara nubalsavo, kad V.Uspaskicho, Vytauto Gapšio ir Vitalijos Vonžutaitės teisinis imunitetas turi būti naikinamas. Dabar dėl to turės balsuoti Seimas. Kad neliečiamybė būtų panaikinta, reikia, kad už tai balsuotų 71 Seimo narys.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius