Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 10 /16:49

Viktoras Uspaskichas be Seimo leidimo vėl išskrido į Maskvą

Nors ketvirtadienį Seime numatomas svarbus balsavimas dėl 2014 m. valstybės biudžeto, Darbo partijos garbės pirmininkas Viktoras Uspaskichas jame tikriausiai nedalyvaus. Antradienį 15min.lt skaitytojas užfiksavo Seimo narį Vilniaus oro uoste išskrendantį į Rusijos sostinę Maskvą.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas / Skaitytojo Ričardo nuotr.

Šiai kelionei V.Uspaskichas nėra gavęs Seimo valdybos leidimo. Seimo kanceliarija šįkart nėra gavusi ir V.Uspaskicho prašymo išvykti.

„Seimo kanceliarija neturi jokių parlamentaro prašymų. Mes apie tai neturime jokių žinių iš viso. Rytojaus valdybos darbotvarkėje šio klausimo nėra, o jei šiandien būtų skubiai paprašęs, būtų šiandien įvykdyta ir apklausa. Kartais taip darome, kai yra skuba, bet šįkart jokio prašymo nebuvo“, – 15min.lt sakė Seimo kancleris Jonas Milerius.

Apie kolegos kelionę nieko nežinąs sakė ir Darbo partijos frakcijos Seime seniūnas Vytautas Gapšys.  

„Aš turiu pasitikslinti. Jis visada išskrenda tik tada, kai prašymas būna priduotas, gal tas prašymas yra. Dabar negaliu atsakyti“, – teigė jis.

Su pačiu V.Uspaskichu susisiekti nepavyko. Jis neatsiliepė telefonu.

Jei V.Uspaskichas šįkart vėl išvyko į Rusiją, tai bus jau penkta jo kelionė į šią šalį šiemet. Darbo partijos pirmininkės Loretos Graužinienės teigimu, ten V.Uspaskichas lankosi dėl „rimtų asmeninių, šeiminių priežasčių“.

„Jo šeimoje yra rimtų problemų. Tai yra asmeninės priežastys, todėl nenorėčiau vardinti. Kad jo nėra, kai svarstomas neliečiamybės klausimas – tik sutapimas. Tiesiog tos problemos yra labai rimtos, todėl jis turėjo išvažiuoti“, –  lapkričio pabaigoje V.Uspaskichui išvykus į Rusiją sakė Seimo pirmininkė.

Šių metų rugpjūtį Rusijoje mirė V.Uspaskicho mama. 2006 m. per gaisrą žuvo jo brolis. Iš viso šeimoje buvo penki broliai.

Abu V.Uspaskicho vaikai iš pirmosios santuokos gyvena Rusijoje. Sūnus Eduardas pernai Maskvoje studijavo tarptautinį verslą, o dukra Julija vadovavo verslui.

Papildyta 16:49

Seimo kancleris Jonas Milerius BNS sakė, kad V.Uspaskicho prašymas dėl kelionės kanceliariją pasiekė po 15 valandos. Politikas tuo metu jau buvo išskridęs. Seimo valdybos narių apklausa, ar pritarti šio parlamentaro kelionei, surengta šiam jau sėdint lėktuve į Maskvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius