Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 20

Viktoras Uspaskichas: dabar esu laisvas, einu „čerką“ padaryti

Seimui atėmus Darbo partijos pirmininko Viktoro Uspaskicho teisinę neliečiamybę jis aiškino, kad jaučiasi laisvas, nors ir yra šiek tiek nusivylęs socialdemokratų sprendimu neparemti jo teisinio imuniteto.
Vitalija Vonžutaitė ir Viktoras Uspaskichas
Vitalija Vonžutaitė ir Viktoras Uspaskichas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Labai gerai jaučiuosi. Žinote, tokiame balsavime reikėjo kalbą ruošti, o dabar nieko nereikia, jau laisvas žmogus tvarkingai galėsiu dirbti tikrai valstybinį darbą, o iki tol, žinai, visą laiką reikėjo bandyti apginti, vaikščioti, prašyti, o dabar nieko nereikia“. – išgirdęs balsavimo rezultatus žurnalistams sakė V.Uspaskichas.

Įžvelgė prezidentės įtaką

Darbo partijos pirmininkas V.Uspaskichas pareiškė manąs, kad įtakos Seimo sprendimui turėjo ir valstybės vadovės Dalios Grybauskaitės raginimas nepalikti galiojančio imuniteto parlamentarui.

„Pas mus teismai ir prokurorai nėra laisvi ir tai yra natūralus dalykas. Sąžiningai pasakius, jūs daug kas dalyvavote teismo posėdžiuose, matosi, kiek prispausti yra mūsų teisėjai, nors aš per daug ir nepykstu ant jos, nes ji gyvena šioje valstybėje, gyvena šiomis sąlygomis, gyvena toje įtampoje, kas yra viešojoje erdvėje. Psichologinis, moralinis aspektas, spaudimas ir t.t. Mes žinome“, – aiškino jis.

Jau laisvas žmogus tvarkingai galėsiu dirbti tikrai valstybinį darbą.

V.Uspaskichas pripažino šiek tiek nusivylęs, kad socialdemokratai nusprendė balsuoti už neliečiamybės panaikinimą, tačiau pareiškė nekeršysiąs ir koalicijos dėl to negriausiąs.

„Jų sąžinės reikalas. (...) Mūsų tokia demokratija ir teisinė valstybė kol kas jauna. Iki Amerikos dar reiks pagyventi, kad taip pat traktuotų ir vertintų politines bylas. Visą laiką sakiau, kad imuniteto ir darbo valstybei aš niekada nesiejau ir nesiesiu. Aišku, buvo vilčių, norų, kad palaikytų koalicijos partneriai, bet pas juos yra savų minčių, kurios gal kada nors išaiškės“, – sakė jis, paklaustas, kaip vertina socialdemokratų sprendimą.

Jis pripažino laimėti procesą norėjęs dėl politinių sumetimų.

„Man buvo labai didžiulis noras laimėti politiškai šitą procesą. Faktų yra pakankamai, jų niekas nenuginčys, bet sąžinės pas politikus per mažai. Čia toks rezultatas“, – apgailestavo V.Uspaskichas.

Eis gerti

Nepaisant nuoskaudos, Darbo partijos pirmininkas mato ir teigiamų atimto imuniteto pusių. Pasak jo, dabar jau galima atsipalaiduoti ir išgerti.

„Eisiu dabar, padarysiu čerką, visiškai atsipalaiduosiu ir be jokių problemų“, – atsipalaidavusį vaidino V.Uspaskichas, nors no jo šauksmų su nurodymais Seimo pirmininkui parlamento salėje nebuvo praėję  nė dešimt minučių.

V.Uspakichas aiškino norėdamas išlikti ramus per neliečiamybės naikinimo procesą negėręs, o daug meldęsis ir užsiiminėjęs joga.

„Meldžiuosi ir už oponentus, kad jiems būtų viskas tvarkoje. Aš propaguoju ezoterinį gyvenimą, tai tiksliai žinau, kad tai, ką pasiųsi į pasaulį, tai grįš ir tau“, – aiškino V.Uspaskichas.

Darbo partijos pirmininkas mano, kad Darbo partijos byla teismuose nebus išnagrinėta labai greitai, nes dar laukia apie pusšimtį posėdžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius