-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 02

Viktoro Uspaskicho dovana europarlamentarams – filmo apie jį įrašai

Darbo partijos (DP) lyderis, Europos parlamento narys Viktoras Uspaskichas išdalino savo kolegoms europarlamentarams filmo, kuriame teigiama, kad vadinamoji DP byla yra politinė, įrašus, pranešė LNK Žinios.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Italų kilmės žurnalistas Marcello Faraggi sukūrė beveik 20 minučių filmą, kuris buvo filmuotas Europos parlamente, Vilniuje ir Kėdainiuose. Žurnalistas pasakojo, kad V.Uspaskichas šiame mieste žinomas ir visų mėgstamas.

DP narys, Kėdainių rajono meras Rimantas Diliūnas filme pasakojo, kad V.Uspaskicho dėka miestas išgražėjo, o kaltinimai apgaulinga apskaita yra politinis susidorojimas.

V.Uspaskichas taip pat pozuoja Kėdainių konservų fabrike ir ledų gamybos įmonėje. Pasakojama, kad namuose V.Uspaskichas praleidžia kiek įmanoma daug laiko su šeima. Politikas skundžiasi, kad vyresnioji dukra keičiasi pavardę į motinos, nes nenori būti Uspaskich.

DP lyderis sako, kad italų kilmės žurnalistas sukurti filmą pasisiūlė pats. V.Uspaskichas pasirengęs padengti išlaidas.

„Jis kainuos aišku, todėl, kad vis tiek ir kamera, ir nuoma (...) Aš galiu padengti išlaidas, bet kol kas nebuvom susitikę, todėl kad aš dabar ne Lietuvoje, ne Briuselyje, ne Strasbūre“, – kalbėjo politikas.

Europarlamentaras Vytautas Landsbergis sakė, kad jokių atgarsių Europos parlamente filmas nesusilaukė.

DP lyderis sako, kad italų kilmės žurnalistas sukurti filmą pasisiūlė pats. V.Uspaskichas pasirengęs padengti išlaidas.

„Niekas daug ir nekalbėjo. Nežinau, ar daug kas žiūrėjo tą filmą (...) Kokia nuomonė? Užsakė. Kaip užsakė, taip ir padarė. Nemanau, kad daug kūrybos yra“, – tvirtino V.Landsbergis.

DP byla dabar nagrinėjama Vilniaus apygardos teisme. Nuo tada, kai 2008-ųjų balandį byla buvo perduota teismui, joje pavyko tik perskaityti kaltinamąjį aktą ir paklausti kaltinamųjų, ar jie prisipažįsta kaltais.

Kaltinimai pateikti V. Uspaskichui, Seimo nariui Vytautui Gapšiui ir buvusioms partijos darbuotojoms Vitalijai Vonžutaitei bei Marinai Liutkevičienei. Kaltinimai taip pat pateikti juridiniam asmeniui – pačiai partijai.

Prokuroras teigė, kad 2004–2006 metais partijos dokumentuose nefiksuota apie 25 mln. litų pajamų ir apie 23 mln. išlaidų, susijusių su turtu, įsipareigojimais ar struktūros pasikeitimais.

DP byla vyksta su itin ilgomis pertraukomis. Po daugiau nei metų pertraukos ji į teismo salę grįžo pernai spalį, tačiau tuomet posėdis atidėtas, nes neatvyko V.Uspaskicho advokatas Vytautas Sviderskis ir V.Vonžutaitės gynėjas Arūnas Petrauskas. Posėdžiai taip pat atidėti dėl V.Vonžutaitės nėštumo, vėliau – dėl jos auginamo vaiko ir sveikatos problemų.

Moteriai skirta psichiatrinė ekspertizė, tačiau jos rezultatų dar nėra.

Prieš tai šios bylos teismas nenagrinėjo daugiau kaip metus, nes tapęs Europos Parlamento nariu V.Uspaskichas buvo įgijęs teisinę neliečiamybę. Praėjusių metų rugsėjo pradžioje Europos Parlamentas panaikino jo teisinę neliečiamybę.

„Darbiečių“ lyderis 2006 metų rugpjūtį pripažinus jį įtariamuoju ilgiau nei metus nuo Lietuvos teisėsaugos slapstėsi Rusijoje.

Senatis DP byloje sueis 2014-aisiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius