Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 06

Viktoras Uspaskichas: manau, kad artimiausiu metu Sergejaus Novikovo žmogžudystė bus atskleista

Viktoras Uspaskichas įsitikinęs, kad jau artimiausiu metu bus atskleista, kas ir kodėl nužudė Vilniaus tarybos narį, advokatą Sergejų Novikovą. Tokią nuomonę Darbo partijos lyderis susidarė po pokalbio su Vilniaus apskrities policijos komisariato vadovu ir prokuroru.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Per Seime surengtą spaudos konferenciją V.Uspaskichas pareiškė, kad teisėsaugos pareigūnai nelinkę atskleisti tyrimo detalių. „Bet iš užuominų supratau, kad jau labai greitai sulauksime žinių. Atrodo, yra vertingų liudytojų“, – sakė V.Uspaskichas.

Kontroliuos saviškius

Darbo partijos lyderis nėra visiškai patenkintas, kaip dirba partijos frakcija Vilniaus miesto taryboje ir ketina kurti atstovybę, kurioje apsilankę ar paskambinę visi vilniečiai galės papasakoti apie savo problemas.

„Vilnius ilgai laukė naujos valdžios, bet šiandien vilniečiai nežino, kur jiems kreiptis. Atidarydami atstovybę norime visą Vilniaus valdžią paskatinti tapti atviresne. Gal tam, jog žmonės nežino, kur jiems kreiptis, turėjo įtakos ir Artūro Zuoko liga, bet tai tik dar kartą įrodė, kad visa valdžia negali būti sutelkta vienose rankose“, – įsitikinęs V.Uspaskichas.

Pirmuoju numeriu Darbo partijos sąraše buvęs europarlamentaras sostinės tarybos nario mandato atsisakė, kadangi partija negavo pakankamai balsų pretenduoti į mero postą. Tačiau V.Uspaskichas tikino dėl to neketinantis kratytis atsakomybės – jis pats žada nuolat kontroliuoti tiek išrinktųjų partiečių, tiek atstovybės darbą.

„Atstovybė Ankštojoje gatvėje 3 pradeda darbą jau dabar, o kitą savaitę pats ten būsiu, į telefonų skambučius atsakinėsiu“, – žadėjo politikas.

Ir nors dabartinės Vilniaus valdžios darbas jį nevisiškai tenkina, V.Uspaskichas teigė, kad kol kad Darbo partija valdančiosios daugumos palikti neketina. „Kol kas tai tik kalbos, mes to nesvarstėme. Bet buvau surinkęs visą frakciją ir tarėmės, kad jeigu nematysime efektyvaus darbo, kelsime tą klausimą“, – sakė „darbiečių“ lyderis. Kaip pagrindines sritis, reikalaujančias skubių sprendimų, jis įvardijo šilumos ūkį, transportą, sveikatos apsaugos prieinamumą.

Darbo partija vasarį vykusiuose savivaldos rinkimuose iškovojo 8 Vilniaus tarybos narių mandatus. Praeitą savaitę Vilniaus centre buvo nužudytas vienas iš tarybos narių – Sergejus Novikovas. Jis į tarybą pateko pagal Darbo partijos sąrašą, tačiau nebuvo šios partijos narys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius