-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 21

Viktoras Uspaskichas: neaišku, kaip savaitgalį bus nuspręsta dėl „darbiečių“ ir „tvarkiečių“ jungimosi

Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas sako, kad neaišku, kaip savaitgalį bus nuspręsta dėl Darbo partijos bei partijos „Tvarka ir teisingumas“ jungimosi, praneša LRT radijas.
Rolandas Paksas ir Viktoras Uspaskichas
Rolandas Paksas ir Viktoras Uspaskichas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Toli gražu niekas nežino, kaip savaitgalį pasibaigs tarybos posėdis. Aš galiu jums pasakyti: iki aštuntų metų mes kalbėjomės su Naująja sąjunga apie galimą jungimąsi ir mes nesugebėjome prieiti prie bendro verdikto iki rinkimų. (...) Jeigu mums reikėtų spręsti, ar mes pasirinkome jungimąsi su gana stipria politine jėga, tai galima buvo pasirinkti daug mažesnę, kur daug lengviau vyktų tas procesas“, – teigė V.Uspaskichas.

Tuo metu „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“ V.Uspaskichas pripažino, kad planuojant partijų susijungimą, siekiama, jog Darbo partija „nebūtų uždaryta“.

Į pastabą, kad jei teismo sprendimas vadinamojoje juodosios buhalterijos byloje bus partijai nepalankus, susijungimas taps būdu partijai išsisukti nuo atsakomybės, V.Uspaskichas atsakė: „Net jei ir darytume tokią prielaidą, mūsų sprendimas susijungti būtų visiškai teisingas eiti tokiu keliu. O ką? Jei mus puola, turime teisę gintis visais būdais ir priemonėmis“.

Jungimosi klausimą „darbiečių“ ir „tvarkiečių“ vadovybės ketina svarstyti savaitgalį. Susijungus šioms partijoms, jungtinė frakcija Seime pretenduotų į didžiausios vardą. Ji turėtų 39 narius. Socialdemokratai šiuo metu turi 38 narius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius