-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 13

Viktoras Uspaskichas pripažįsta dvarų renovuoti nenorįs

Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas tebetvirtina, kad dabar kone griūvančius dvarus prieš dešimtmetį jo verslo įmonėms įsiūlė valstybė. Jis pripažįsta, kad dabar tų Kalnaberžės ir Sirutiškio dvarų renovuoti nebeplanuoja, nes to tiesiog nenori.
Debatų akimirka
Debatų akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Aš ir nenoriu jų tvarkyti. Kas sako, kad negaliu. Man tai nereikia“, – į klausimą, kaip susitvarkytų valstybėje, jei nesugeba sutvarkyti dviejų dvarų, 15min.lt debatuose atsakė V.Uspaskichas.

Pasak jo, Kultūros paveldo departamentas sako netiesą tvirtindamas, kad Kalnaberžės dvaro statinius, kitados priklausiusius garsiam Rusijos reformatoriui Piotrui Stolypinui, viena iš V.Uspaskicho verslo įmonių UAB „Lukta“ įsigijo ne iš valstybės, bet iš privataus asmens už 12 tūkstančių litų.

„Neteisingai sakote. Vieną dvarą siūlė valstybinė įmonė, o kito nežinau, nes pirkau ne aš asmeniškai, o juridinis vienetas – akcinė bendrovė“, – kalbėjo V.Uspaskichas.

Pasak jo, Sirutiškio dvarui jau buvo parengtas renovacijos projektas, tačiau tai padaryti sutrukdė prokuratūra.

Savo ruožtu Kultūros paveldo departamentas tvirtina, kad nuo 2001 metų kovo 6 d., kai UAB „Lukta“ nusipirko buvusį P.Stolypino dvarą, jis nėra sulaukęs iš savininko nė vieno kreipimosi dėl dvaro restauracijos ar projekto.

„Nors esu ne vienerius metus atsakinga už šiuos valstybinės reikšmės kultūros paveldo objektus – Kalnaberžės ir Sirutiškio dvarus – negirdėjau apie jokias tvarkybos iniciatyvas ir apie jokius paveldosaugininkų draudimus“, – sakė Kultūros paveldo departamento Kauno teritorinio padalinio vyriausioji valstybinė inspektorė Asta Naureckaitė.

Rugsėjo 10 d. Kultūros paveldo departamentas buvo pakvietęs žurnalistus apsilankyti šiuose dviejuose dvaruose. Ypač prasta Kalnaberžės dvaro būklė. Išpuvę stogai, nuniokotas pastatų vidus, trūkiai išorinėse sienose – visa tai liudija, kad dvarui liko labai nedaug laiko.

VIDEO: 15min.lt konferencija su J.Razma ir V.Uspaskichu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius