Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 29

Vilius Navickas atsistatydinimą atidėjo dviem savaitėms

Vilniaus meras Vilius Navickas pareiškė, kad trauksis iš savo pareigų, tačiau tai padarys tik po dviejų savaičių. Gruodžio 15 dieną bus kviečiamas tarybos posėdis, kuriame ir paaiškės, ar tvirta naujoji valdančioji dauguma ir ar pavyks išrinkti naują sostinės vadovą.
2009 metų vasario 11-ąją Vilniaus meru išrinktas V.Navickas kadencijos pabaigos gali nesulaukti – partiečiai jau ieško jam pamainos.
Valdantieji nepatenkinti, kad V.Navickas atsitatydinimą atidėjo dar dviem savaitėms. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

V.Navickas savo sprendimą tarybos posėdį šaukti net po dviejų savaičių motyvavo tuo, kad niekada nėra įvardijęs konkrečios datos, kada trauksis iš pareigų. „Nereikėtų klausti manęs, aš esu sakęs, kad atsistatydinsiu, kai tik susiformuos reali koalicija, todėl šitas kamuoliukas yra skirtas ne man, o koalicijai. Tiktai praeitą trečiadienį iš galimos būsimos koalicijos gavome pirmą ženklą, kad susitarimas gali būti realizuotas“, – atsakomybės kratėsi V.Navickas.

Vis dar Vilniaus mero pareigas einantis V.Navickas teigė, kad praeitą penktadienį ir šį pirmadienį  susitiko su frakcijų atstovais ir kelių frakcijų nariai paprašė dar šiek tiek laiko, kad galėtų pasiekti galutinius susitarimus. „Todėl manęs paprašė, kad geriausia posėdį būtų rengti gruodžio 15 dieną. Manau, tame posėdyje išspręsime visus Vilniaus valdžios klausimus ir taip užtikrinsime natūralų valdžios bei darbų perėmimą nedarant chaoso mieste, nepolitikuojant, nesiginčijant dėl postų“, – teigė V.Navickas.

R.Alekna nustebęs

Tokie argumentai nustebino realiausią ir kol kas vienintelį kandidatą į mero postą Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovą Raimundą Alekną. Jo teigimu, valdantieji savo poziciją išsakė jau praeitą trečiadienį, tad atidėliojimas rengti tarybos posėdį atrodo įtartinai. „Kas gali paneigti, kad tai nėra tam tikrų verslo grupių daroma įtaka, nes politiniu požiūriu nėra argumentų atidėlioti posėdį“, – sakė R.Alekna.

Valdantieji, nepaisydami V.Navicko išsakytos pozicijos apie pasitraukimą, pasiryžę jam rengti interpeliaciją. „Surinksime ir turėsime parašus, tai bus savotiškas apsidraudimas. Juk geranoriškumas iki šiol nebuvo demonstruojamas. Būsimoji valdančioji dauguma jau yra pasiruošusi perimti darbus, todėl ta tarybos posėdžio data tik po daugiau negu dviejų savaičių nėra visiškai geranoriška“, – teigė R.Alekna.

Praeitame tarybos posėdyje, vykusiame lapkričio 24 dieną, meras sulaukė koalicijos siūlymo trauktis iš pareigų. Dar spalio 1-ąją V.Naviskas yra pareiškęs, kad paliks mero kėdę tuoj pat, kai tik valdantieji susitars dėl naujo mero rinkimų. Šiuo metu skelbiama, kad valdančiąją koaliciją sudaro 28 tarybos nariai, priklausantys konservatorių, socialdemokratų, liberalcentristų, liberasąjūdiečių frakcijoms. R.Aleknos kandidatūrą į merus paremti ketina ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos frakcija, tačiau prie valdančiosios daugumos ji neprisidės – ketina likti konstruktyvi opozicija. Norint išrinkti naują merą, užtenka, kad už jį balsuotų 26 tarybos nariai iš 51.

Iš pareigų trauktis V.Navickas pradėtas raginti tada, kai į viešumą iškilo slapta įrašytas mero ir savivaldybės kontrolieriaus Šarūno Skučo pokalbis, kuriame meras kontrolierių „moko“ daryti valdantiesiems palankius tyrimus. V.Navickas buvo pašalintas iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos gretų ir jam pasiūlyta palikti Vilniaus mero postą. Tačiau sostinės tarybos valdančiosios koalicijos derybos dėl naujos koalicijos sutarties ir mero rinkimų užtruko beveik du mėnesius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius