TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 01 10

Vilkų drama Viešvilės rezervate: alfa patinas gedi savo vilkės

Viešvilės valstybinis gamtinis rezervatas socialiniuose tinkluose nuolat dalijasi įspūdingais vaizdais, kurias miškuose fiksuoja jų vaizdo kameros. Šįkart juose – tikra drama iš vilkų gyvenimo.

Viešvilės valstybinis gamtinis rezervatas pasidalino vaizdo įrašu, kuriame ir jiems patiems gana netikėti vaizdai.

„Apie etologiją. Šiemet rujos metu keturis kartus rezervate užfiksuota visa vilkų šeima, kurią sudaro šeši vilkai (buvo devyni). Iš šių keturių kartų tris kartus užfiksuotas cypiantis vilkas. Ir tai šeimos alfa patinas.

Per visą šios šeimos stebėjimų istoriją, tai pirmas kartas kai alfa patinas ištisai cypia išreikšdamas savo emociją. To anksčiau nebūdavo“, – rašoma rezervato feisbuko paskyroje.

Rezervato darbuotojai paaiškina, kodėl taip yra: „Vilkų šeimoms būdingas stiprus emocinis šeimos ryšys. Šeimoje alfa patinas ir patelė sudaro sąjungą visam gyvenimui.

Prieš metus vadovaujantis Vilko apsaugos planu, t.y. siekiant užtikrinti palankią vilko rūšies, atliekančios savo ekologinį vaidmenį natūraliose buveinėse, apsaugos būklę, kartu išsaugant maksimaliai taikų šių plėšrūnų sambūvį su žmogumi savo natūralioje buveinėje, buvo nušauta šios taikios su žmogumi šeimos alfa patelė su savo augintiniu.

Vadovaujantis vykdytais genetiniais tyrimais vilkų šeimoje inbrydingas/kraujomaiša yra gana reta, todėl tėvo ir dukros poravimasis šioje šeimoje faktiškai yra neįmanomas. Tad, ši besikartojanti emocinė alfa patino išraiška rujos metu galimai tik paaiškina savo antrosios pusės netektį (vilkai turi fenomenalią atmintį).“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius