-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 19

Vilnelės pakrantėje kerta uosialapius klevus (nuotraukos)

Vilnelės pakrantėje, šalia tilto į Užupį, šiomis dienomis kertami čia ne vienus metus augę klevai. Savivaldybės atstovai patvirtino, kad buvo išduotas leidimas nupjauti menkaverčius medžius.
Menkaverčių uosialapių klevų Vilnelės pakrantėje nebeliks
Menkaverčių uosialapių klevų Vilnelės pakrantėje nebeliks / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilnelės pakrantėje nuo tilto į Užupį iki Tymo kvartalo kertami uosialapiai klevai. Anot savivaldybės Želdynų priežiūros poskyrio vedėjo Gintauto Runovičiaus, gyventojai neturėtų piktintis medžių kirtimu, nes Vilnelės pakrantė tvarkoma ir joje neturėtų likti tik menkaverčių želdinių.

Kiti klevai yra paliekami, kertami tik uosialapiai, kuriais buvo apaugusi visa pakrantė, nesimatė vienos gražiausių Vilniaus vietų – upės krantų“, – sakė G.Runovičius. Ne vienerius metus pakrantėje augę medžiai buvo palinkę į upės pusę, todėl kenkė šlaitui, o gausiau pasnigus ar per didesnę liūtį galėjo suvirsti į Vilnelę.

Uosialapiai klevai Aplinkos ministerijos yra paskelbti naikintinais augalais, kadangi greitai auga, yra gajūs, nesunkiai nukonkuruoja gluosnius ir stumia juos iš natūralių augaviečių. Menkavertė, neatspari puvimui ir šių medžių mediena. Tai ir yra priežastis, kodėl šių medžių Vilnelės pakrantėje bei kitose sostinės vietose turėtų nelikti.

Lapkritį jau sutvarkyta Vingrių šaltinių skvero, esančio tarp Naugarduko, Mindaugo ir Vingrių gatvių, teritorija. Čia taip pat buvo iškirsti uosialapių klevų sąžalynai ir atsivėrė naujos miesto apžvalgos aikštelės. Vietoj menkaverčių medžių pavasarį šiame skvere ketinama pasodinti vertingesnių augalų, kuriuos žadama nuolat prižiūrėti ir tvarkyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius