Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 06

Vilniaus apygardos administracinis teismas atsisakė nagrinėti KT nutarimą dėl „Leo LT“

Teismas atsisakė nagrinėti Konstitucinio Teismo (KT) nutarimą dėl nacionalinio investuotojo bendrovės „Leo LT“ steigimo aplinkybių.
„Leo LT“
„Leo LT“ / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Pasak Vilniaus apygardos administracinio teismo atstovės spaudai Sigitos Baltaduonės, Administracinių bylų teisenos įstatymas nenumato galimybės kreiptis į administracinį teismą dėl KT nutarimų, kurie yra galutiniai ir neskundžiami.

„Kadangi mūsų teismo kompetencijai nepriskirtas šis skundas, jis nepriimtas nagrinėti“, – trečiadienį BNS sakė S.Baltaduonė.

Dėl KT nutarimo į Vilniaus apygardos administracinį teismą buvo kreipęsis partijos „Tvarka ir teisingumas“ kandidatas į Europos Parlamentą Stanislovas Tomas.

Jo teigimu, „Leo LT“ įsteigta neteisėtai, kadangi buvo sukurta monopolija, o Lietuvos Vyriausybė be konkurso vienašališkai nutarė pasirašyti „Leo LT“ steigimo sutartį su „NDX energija“. Konstitucinis Teismas šiems veiksmams esą pritarė ir tokiu būdu pažeidė Europos Sąjungos (ES) teisę, kuri yra aukštesnė už Lietuvos Konstituciją, tvirtino S.Tomas.

„Tvarkietis“ trečiadienį pranešė ketinąs Vilniaus apygardos administracinio teismo nutartį skųsti Vyriausiajam administraciniam teismui.

KT kovo 2 dieną paskelbė, kad „Leo LT“, kuriai turėjo būti patikėti milijardinės vertės strateginiai projektai, įsteigta pažeidžiant Konstituciją: jos vadovybėje netinkamai atstovaujama valstybės interesams, įstatyme neužtikrinama, kad tikrai bus pastatyta nauja atominė elektrinė ir abejojama, ar steigiant bendrovę, tinkamai buvo įvertinta valstybės turto dalis.

Vyriausybė valdo 61,7 proc. pernai gegužę įkurtos „Leo LT“ akcijų, „NDX energija“ – 38,3 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius