Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 03

Vilniaus apygardos administracinis teismas nesvarstys prašymo anuliuoti G.Kirkilo diplomą

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) atsisakė priimti nagrinėti Vilniaus universiteto (VU) Tarptautinio verslo mokyklos (TVM) prašymą, kuriuo siekiama anuliuoti buvusio premjero Gedimino Kirkilo diplomą.
Gediminas Kirkilas
Gediminas Kirkilas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Tai BNS ketvirtadienį patvirtino VAAT teisėjo Donato Vansevičiaus padėjėja Dina Leonova ir nurodė, kad prašymą turėtų nagrinėti kitos grandies teismas.

„Pagrindas yra tas, kad pažeistos rūšinio teismingumo taisykles – skundas paduotas ne tam teismui. Rekomendavome kreiptis į bendrosios praktikos teismą. Jie (BNS – VU TVM) prašė panaikinti rektoriaus įsakymą, atsakovu reikėtų laikyti universitetą, o universitetas nėra viešojo administravimo subjektas, dėl to mes tokių skundų nenagrinėjame“, – sakė D.Leonova.

Pasak teisėjo D.Vansevičiaus padėjėjos, VU TVM prašo panaikinti rektoriaus įsakymą, kuriuo remiantis socialdemokratas G.Kirkilas, neturėdamas bakalauro laipsnio, buvo priimtas į magistrantūros studijas šioje aukštojoje mokykloje.

„Mes nurodome, į kurios grandies teismą kreiptis, ir toliau pareiškėjas pats sprendžia, kaip tą teisę įgyvendinti“, – kalbėjo teisėjo padėjėja D.Leonova.

VAAT atsisakymas priimti nagrinėti prašymą gali būti skundžiamas per 7 dienas. Į šį teismą TVM kreipėsi pirmadienį.

Pasak VU TVM direktoriaus Juliaus Niedvaro, teismo atsakymo šis VU padalinys dar negavo. „Dar nieko negavome, bent asmeniškai nemačiau tokių dokumentų“, – BNS ketvirtadienį sakė J.Niedvaras.

Lapkričio pradžioje VU TVM, atsakydama į Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) prašymą paaiškinti G.Kirkilo priėmimo į studijas aplinkybes, teigė, kad ketina inicijuoti buvusio premjero įgyto vadybos ir verslo administravimo specialybės magistro diplomo anuliavimo procedūrą.

TVM Švietimo ir mokslo ministerijai yra nurodžiusi, kad priėmimo komisijai vertinant G.Kirkilo pateiktus dokumentus ir priimant sprendimą dėl priėmimo į magistrantūros studijas, buvo pažeista priėmimo į VU 2002 metais tvarka, pagal kurią į antrosios pakopos studijas galėjo būti priimti asmenys, baigę pagrindines universitetines studijas ir įgiję Lietuvos pripažįstamą aukštąjį išsilavinimą.

Anot ministro Gintaro Steponavičiaus, iš mokslo institucijų gauta informacija „leidžia teigti, kad VU TVM pripažįsta, jog priimant G.Kirkilą į magistro studijas buvo nusižengta įstatymų reikalavimams“.

Pats G.Kirkilas, komentuodamas ketinimus anuliuoti jo įgytą vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikacinį laipsnį, yra sakęs, jog vertina tai kaip politinį žingsnį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius