Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 08 /16:13

Vilniaus apygardos prokuratūrai vadovaus Justas Laucius

Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiuoju prokuroru generalinis prokuroras paskyrė Justą Laucių. Šiuo metu jis yra Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras.
Justas Laucius
Justas Laucius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Vyriausiųjų prokurorų atrankos komisija savo išvadose įvertino vyriausiojo justicijos patarėjo rangą turinčio J.Lauciaus profesionalumą, patirtį vadovaujant sudėtingiems ikiteisminiams tyrimams, bendradarbiavimą su Lietuvos ir užsienio šalių teisėsaugos institucijomis. Komisijos nuomone, J.Lauciaus gebėjimas suburti komandą ir jai vadovauti – viena iš esminių savybių, reikalingų geram vadovui, rašoma generalinės prokuratūros pranešime.

Prokuratūroje J.Laucius pradėjo dirbti 1993 metais, dar besimokydamas Vilniaus universiteto Teisės fakultete. Iki 1996 m. jis dirbo Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros Nusikaltimų asmeniui tyrimo skyriaus tardytoju, vėliau – šio skyriaus prokuroru.

Nuo 1998 m. Justas Laucius dirba Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo padaliniuose: iki 2003 m. dirbo Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroru, nuo 2003 m. – Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroru.

Justas Laucius naujas pareigas pradės eiti nuo šių metų kovo 20 d. Jo kadencija tęsis penkerius metus.

Tiko du kandidatai

Tinkamiausiais vadovauti Vilniaus apygardos prokuratūrai pripažinti abu atrankoje dalyvaujantys prokurorai Justas Laucius ir Julius Rėksnys.

Vyriausiųjų prokurorų atrankos komisija geriausiai įvertino Vilniaus apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotoją J.Rėksnį, jo surinktų balus vidurkis siekia 85. Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras J.Laucius gavo 66,83 balo.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Julius Rėksnys
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Julius Rėksnys

Vyriausiųjų prokurorų atrankos komisija J.Laucių apibūdino kaip puikų specialistą, sugebantį susidoroti su iššūkiais, suburti komandą ir jai vadovauti. Apie J.Rėksnį atsiliepiama kaip apie kompetentingą, lojalų prokuratūros sistemai, diplomatą, aktyvų lyderį, žinantį prokuratūrai keliamus strateginius tikslus, esmines problemas ir jų sprendimo būdus.

Generalinio prokuroro paskelbtoje atrankoje į minėtas pareigas dalyvavo tik šie du kandidatai.

Sprendimą dėl vyriausiojo prokuroro paskyrimo priimė generalinis prokuroras Evaldas Pašilis.

Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Ramutis Jancevičius tarnybą baigė pernai rugsėjį. Jis šios prokuratūros vadovu buvo nuo 1997 metų.

Šiuo metu laikinai Vilniaus apygardos prokuratūrai vadovauja Anatolijus Koržovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius