Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 20

Vilniaus apygardos teismas Igorio Achremovo pirma laiko nepaleido (video)

Vilniaus apygardos teismas (VAT) ketvirtadienį nutarė, kad žurnalisto Vito Lingio žudiką Igorį Achremovą paleisti vis dar per anksti.
Achremovas
Igoris Achremovas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

VAT konstatavo, kad gruodžio 23 dieną Vilniaus miesto 3-iojo apylinkės teismo sprendimas, kuriuo atmestas Vilniaus 2-ųjų pataisos namų teikimas paleisti I.Achremovą iš įkalinimo įstaigos pirma laiko, yra teisėtas bei pagrįstas, ir nuteistojo skundą dėl minėtos nutarties atmetė.

Pasak VAT, vien formalaus lygtinio paleidimo iš pataisos įstaigos pagrindo paleisti I.Achremovą nepakanka.

Teismas nurodė, kad I.Achremovas palaiko ryšius su šeima ir sūnumi, dirba, mokosi, perlaikė brandos egzaminus, charakterizuojamas kaip santūrus, besivadovaujantis protu, o ne emocijomis, nesilaikantis kriminalinės subkultūros, rodantis teigiamus vertybių sistemos pokyčius, besijaučiantis kaltas dėl savo veiksmų.

Vis dėlto, VAT nuomone, to nepakanka, kad I.Achremovas būtų paleistas, nes jis nuteistas už labai sunkų nusikaltimą, neatliktos bausmės dalis, septyneri metai ir devyni mėnesiai, yra pakankamai didelė, jam bausmė jau buvo švelninta.

VAT nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Advokatas Dalius Boreika tvirtino teigiamai vertinantis VAT nutartį, o kada bus paleistas I.Achremovas, yra tik „laiko klausimas“. Jis teigė, kad svarstoma kreiptis į Europos Žmogaus Teisių Teismą.

„Yra Europos Žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių konvencijos šeštasis straipsnis, kuris suteikia teisę į nešališką ir nepriklausomą teismą“, – kalbėjo advokatas.

I.Achremovas į laisvę pastarąjį kartą prašėsi praėjusių metų pavasarį. Gegužę Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas buvo nusprendęs I.Achremovą paleisti pirma laiko, tačiau Vilniaus apygardos teismas (VAT) šią nutartį panaikino.

Už dienraščio „Respublika“ žurnalisto V.Lingio nužudymą, įvykdytą 1993 metų spalio 12 dieną Vilniuje, 1994-ųjų rudenį buvo nuteisti „Vilniaus brigados“ vadeiva Borisas Dekanidzė ir trys jo parankiniai – I.Achremovas, Viačeslavas Slavickis bei Borisas Bobičenka.

B.Dekanidzei teismas skyrė išimtinę mirties bausmę, kuri buvo įvykdyta. I.Achremovui taip pat skirta mirties bausmė, tačiau tuo pačiu nuosprendžiu ji pakeista į laisvės atėmimą iki gyvos galvos.

2004 metų sausį Vilniaus apygardos teismo sprendimu nuteistajam laisvės atėmimo bausmė sumažinta iki 25 metų. Remiantis šia nutartimi, į laisvę jis turėtų išeiti 2018 metų pabaigoje.

VIDEO: 15min.lt - anot advokato, I.Achremovo paleidimas yra tik laiko klausimas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius