Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 23

Vilniaus apygardos teismo teisėjas atsidūrė policijoje ir „pripūtė“ promilių (papildyta 17.07 val.)

Vilniaus policijos komisariate trečiadienį atsidūrė apygardos teismo teisėjas Zenonas Birštonas, kuris nepanoro policijos patruliams pateikti savo duomenų. Policijos komisariate teisėjui nustatytas lengvas girtumas.
Vilniaus apygardos teismas
Vilniaus apygardos teismas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Pirminiais duomenimis, trečiadienio rytą Vilniaus apygardos teismo pastate kilo konfliktas tarp užėjusio piliečio ir teisėjo. Po konflikto teisėjas išėjo iš pastato ir įsėdo į automobilį. Į konfliktą įsivėlęs pilietis policiją informavo, kad neblaivus teisėjas ruošiasi vairuoti.

Prie automobilio priėjusiams policijos patruliams teisėjas nepateikė savo duomenų, todėl buvo nuvežtas į Vilniaus m. 3 policijos komisariatą. Čia jam buvo nustatytas lengvas girtumas (0,56 prom.). Komisariate taip pat paaiškėjo ir teisėjo duomenys.

Pirmadienį po pietų dėl šio incidento Vilniaus apygardos teismo pirmininkas žiniasklaidai žada suteikti daugiau informacijos. Medžiagą apie šį incidentą policija žada perduoti Teisėjų tarybai.

Papildyta 13.37 val.: Sostinės policijai trečiadienį įkliuvusio neblaivus Vilniaus apygardos teismo teisėjo Zenono Birštono elgesį vertins Teisėjų etikos ir drausmės komisija, pranešė teismo pirmininkas.

Kaip rašo BNS, Vilniaus apygardos teismo pirmininkas Artūras Šumskas spaudos konferencijoje patvirtino, kad Z.Birštonas trečiadienį neblaivus pasirodė darbe.

„Šiandien rytą, apie 10 valandą, teisme buvo pastebėtas iš pradžių, pagal pirminę informaciją, galimai neblaivus mūsų Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjas Z.Birštonas. Po to jis buvo pristatytas į policiją, ir jam nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0,59 promilės“, – žurnalistams sakė A.Šumskas.

Šiuo metu teisėjas Z.Birštonas nušalintas nuo darbo, bet tikimasi, kad ketvirtadienį darbe jis pasirodys.

„Šiuo metu jis yra nušalintas nuo darbo, kadangi oficialiai nustatytas jo neblaivumas. Kai jis grįš į darbą, aiškinsimės visas aplinkybes, kaip kas įvyko. (...) Jis nušalintas šiai dienai, ryt turėtų ateiti į darbą, pasirodyti bent jau darbe“, – kalbėjo teismo pirmininkas.

Anot jo, dėl nuobaudos neblaiviam pasirodžiusiam teisėjui greičiausiai spręs Teisėjų drausmės ir etikos komisija.

„Nuobauda – neabejotinai perdavimas Teisėjų drausmės ir etikos komisijai, ir svarstys etikos komisija drausmės bylą, (...) jei viskas pasitvirtins taip, kaip mes žinome pagal pirminius duomenis“, – teigė A.Šumskas.

Papildyta 16.51 val.: Prezidentūra informuoja, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė dekretą, kuriuo kreipėsi į Teisėjų tarybą patarimo dėl Vilniaus apygardos teismo teisėjo Zenono Birštono atleidimo iš pareigų.

Prezidentės teigimu, darbo metu neblaivus viešumoje sulaikytas teisėjas pažemino teisėjo vardą, diskreditavo teismų sistemą ir sumenkino žmonių pasitikėjimą teismais.

Papildyta 17.07 val.: Vilniaus apygardos teismo atstovė spaudai informuoja, kad teisėjui Zenonui Birštonui siūloma kelti drausmės bylą.

Kaip rašoma apygardos teismo pranešime, Vilniaus apygardos teismo pirmininkas išsiuntė kreipimąsi į Teisėjų etikos ir drausmės komisiją dėl teisėjo Z. Birštono elgesio.

Kovo 23 d. ryte VAT Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjas Z.Birštonas buvo pastebėtas darbe galimai neblaivus. Nedelsiant buvo sudaryta trijų asmenų komisija teisėjo neblaivumo darbe faktui nustatyti, tačiau teisėjo Z.Birštono po komisijos sudarymo nebepavyko rasti teisme, jo kabinetas buvo užrakintas, o vėliau buvo gauta informacija, kad teisėjas pristatytas į policijos komisariatą.

Nustačius, kad teisėjas yra neblaivus ir iš darbo vietos pasišalinęs, jis kovo 23 dienai buvo nušalintas nuo darbo. Teisėjo neblaivumą (lengvas girtumo laipsnis – 0,59 promilės) patvirtino policijos komisariato pažyma.

Teismo pirmininkas TEDK adresuotame rašte išreiškė nuomonę, kad dėl tokio teisėjo elgesio jam turi būti taikoma drausminė atsakomybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius