Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 10

Vilniaus arkivyskupas Gintaras Grušas paskirtas į Romos kurijos Kunigų kongregaciją

Popiežius Pranciškus į Kunigų kongregaciją paskyrė tris naujus narius, tarp kurių – Vilniaus arkivyskupas Gintaras Grušas.
Gintaras Grušas
Gintaras Grušas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Popiežius taip pat patvirtino 19 esamų Kunigų kongregacijos – Romos kurijos institucijos, besirūpinančios jokiems ordinams nepriklausančių kunigų ir deakonų reikalais – narių. Be G.Grušo, naujais jos nariais tapo kardinolas Giuseppe Betori iš Florencijos ir kardinolas Raineris Woelkis iš Berlyno.

Kunigų kongregacijai vadovauja prefektas kardinolas Beniamino Stella, kurį Pranciškus paskyrė į šias pareigas pernai rugsėjį.

G.Grušas gimė Vašingtone, JAV, lietuvių išeivių šeimoje. Prieš stodamas į seminariją baigė matematiką ir informatiką, dirbo IBM korporacijoje.

1994 m. birželio 25 d. Vilniaus arkikatedroje arkivyskupo A.J.Bačkio buvo įšventintas kunigu. 2010 m. liepos 2 d. Benediktas XVI monsinjorą G.Grušą paskyrė Kariuomenės ordinaru. 2011 m. spalio 26 d. išrinktas Lietuvos vyskupų konferencijos Nuolatinės tarybos nariu ir LVK Švietimo komisijos pirmininku.

2013 m. balandžio 5 d. popiežius Pranciškus paskyrė jį Vilniaus arkivyskupu metropolitu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius