-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 12

Vilniaus autobusų ir troleibusų uniformuoti vairuotojai nevairuos

Vilniaus politikai pasiryžę sostinės taksi vairuotojus atpratinti dėvėti sportinę aprangą, sportbačius ar šlepetes. Taryboje ketinama priimti tai reglamentuojantį sprendimą. Tačiau Vilniaus troleibusų ir autobusų vairuotojai gali rengti, kaip tik jų širdys geidžia – jiems kol kas aprangos taisyklės nenustatytos.
Taip pasipuošusius vairuotojus galima pamatyti nebent per naujų troleibusų ar autobusų pristatymus.
Taip pasipuošusius vairuotojus galima pamatyti nebent per naujų troleibusų ar autobusų pristatymus. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Dalis Vilniaus taksistų negali pasigirti nei itin tvarkingais ir švariais automobiliais, nei reprezentatyvia išvaizda. O ir rengtis jie mėgsta sportiniais kostiumais, paprastai vadinamus „treningais“. Todėl sostinės vadovai nusprendė juos pažaboti – patvirtinti taisykles, kuriuose būtų ir draudimas taksi vairuotojams automobiliuose dėvėti sportinę aprangą, treniruočių avalynę ar šlepetes. Jų nesilaikant grėstų bauda nuo 50 iki 100 Lt arba būtų laikinai stabdoma licencija verstis taksi veikla.

Tačiau Vilniaus savivaldybei priklausančio viešojo transporto – autobusų ir troleibusų vairuotojai, gali rengtis taip, kaip jiems patogu. Vienintelis reikalavimas, kad apranga būtų švari ir tvarkinga, tačiau tai nuspręsti leidžiama pačiam vairuotojui.

Prieš metus tuomet dar kaip savarankiška bendrovė veikę „Vilniaus troleibusai“ planavo pasiūti vairuotojams uniformas. Jau net turėjo eskizus, kaip drabužiai galėtų atrodyti. Autobusų parko vadovai tuomet tikino skaičiuojantys pinigus – uniformos jiems pasirodė per brangus malonumas.

„Šiuo metu vairuotojų išvaizdos labai reprezentatyvia tikrai nepavadinsi. Vairuotojai rengiasi kaip nori, tad ir vaizdas yra atitinkamas. Sugalvoja į darbą ateiti kaip į pliažą, vienas su jūreiviškais, kitas – su dar kažkokiais marškinėliais, tai tokius juos keleiviai ir mato“, – prieš metus kalbėjo tuometinis UAB „Vilniaus troleibusai“ direktorius Vidmantas Striška.

Tokiomis uniformomis ketinta aprengti troleibusų vairuotojus.
Tokiomis uniformomis ketinta aprengti troleibusų vairuotojus.

Vis dėlto „Vilniaus troleibusams“ plano įgyvendinti nepavyko. Sujungus autobusų ir troleibusų įmones į vieną – UAB „Vilniaus viešasis transportas“, apie uniformas kol kas nekalbama.

„Artimiausiu metu uniformuoti vairuotojų neketinama, nes tai pakankamai daug lėšų reikalaujantis sprendimas. Vis dėlto, uniformų įvedimas yra tarp ateities planų“, – patikino „Vilniaus viešojo transporto“ direktorius Gintaras Nakutis.

Tačiau pirmiau troleibusų ir autobusų vairuotojai, anot G.Nakučio, sulauks pareiginių nuostatų papildymo. Į jas ketinama įrašyti, kad vairuotojai sportinės aprangos dėvėti darbo metu negali.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius