Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 15

Vilniaus Bernardinų sode karuselė stovi be darbo – užtruko viešieji pirkimai

Pernai itin vaikų pamėgta karuselė sutvarkytame Bernardinų sode šiemet stovi be darbo. Vilniaus savivaldybė dar tik paskelbė viešųjų pirkimų konkursą, kurio laimėtojas ir imsis jos eksploatavimo. Tikimasi, kad toks atsiras netrukus ir dar šiemet karuselė vėl ims suktis.
Karuselė Vilniaus Bernardinų sode
Karuselė Vilniaus Bernardinų sode / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Atnaujintas Bernardinų sodas sutraukia minias lankytojų. Šeimos su vaikais taip pat mėgsta šią vietą, vaikams patinka žaidimų aikštelė ir karuselė. Tiesa, pernai ją pamėgę šiemet vaikai buvo nuvilti – vasara įsibėgėjo, o karuselė nejuda.

3 minutės – 1,5 euro

Pernai karuselė suktis pradėjo liepą, ji veikdavo kasdien nuo 12 iki 21 valandos. Trijų minučių pasivažinėjimas kainavo 5 Lt. Šie pinigai buvo skirti įrenginių priežiūrai ir aptarnaujančiam personalui išlaikyti. Atsižvelgiant į saugumo reikalavimus, karusele negalės naudotis jaunesni nei 3 metų amžiaus vaikai, o vaikai nuo 3 iki 8 metų galės suptis tik su tėvų priežiūra.

Šiemet kol kas dar tik laukiama sprendimo, kas prižiūrės ir eksploatuos karuselę. Kaip 15min.lt sakė Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Mikalauskienė, užtruko procedūros, kadangi bandyti net keli karuselės eksploatavimo modeliai ir galų gale teisininkai išaiškino, jog operatorius privalo būti parinktas Viešųjų pirkimų įstatymo nustatyta tvarka.

„Mes parengėme tarybos sprendimo projektą, kuriuo patvirtinome karuselės kainą. Ir tik po to, kai ta kaina buvo patvirtinta – sukimosi kaina yra 1,5 euro, parengėme konkurso sąlygas ir konkursas buvo paskelbtas, rinksime operatorių. Procedūros turėtų greitai įvykti“, – žadėjo I.Mikalauskienė.

Suksis ir per Kalėdas

Konkurse paaiškėsiantis operatorius karuselę prižiūrės trejus metus, taip pat galvojama, kad karuselė veiktų ir per Kalėdas.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Karuselė Vilniaus Bernardinų sode
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Karuselė Vilniaus Bernardinų sode

Pramoga vaikams turėtų pradėti vėl veikti apie liepos vidurį, pagal taisykles sezonas tęsis iki spalio 1-osios, jei leis orai – galbūt ir šiek tiek ilgiau. Pavasarį oficialusis sezonas prasideda gegužės 1 dieną, bet I.Mikalauskienė įsitikinusi, kad esant šiltiems orams suktis čia bus galima ir kiek anksčiau.

Rekonstruotas Bernardinų sodas savo vartus vilniečiams atvėrė 2013 metų rugsėjį. Sodas atgavo autentiškus XIX a. pabaigos bruožus: atvirų ir uždarų erdvių sistemą, dailininko Vladislovo Štrauso kurtą centrinę dalį, botanikos ir vienuolyno sodų ekspozicijas, alpinariumą, rožyną, kitus istorinius elementus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius