-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 04

Vilniaus centrinis knygynas iš naujo bus parduotas aukcione – ankstesni pirkėjai atmesti kaip nepatikimi

Vasarį aukcione pardavinėjusi Vilniaus centrinį knygyną sostinės savivaldybė vėl ieško jam pirkėjo. Pardavimo sutartis su ankstesniu pirkėju taip ir nebuvo pasirašyta, kadangi pirkėjas pasirodė esąs nepatikimas ir, dar netapęs savininku, bandė terorizuoti knygyno darbuotojus.
Vilniaus centrinis knygynas
Vilniaus centrinis knygynas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šių metų pradžioje parduotas Vilniaus centrinis knygynas naujų savininkų taip ir nesulaukė. „Vilniaus savivaldybės Privatizavimo komisija suabejojo pirkėjo patikimumu, nes jis buvo dalyvavęs kituose aukcionuose, bet neįvykdė savo įsipareigojimų. Be to, buvo skundų iš knygyno darbuotojų, kad tas pirkėjas ateidavo ir juos terorizuodavo, neva jie turi trauktis. Todėl nuspręsta, kad, nors aukcione šis pirkėjas pasiūlė geriausią kainą, sutartis su juo nebus pasirašyta, užstatas grąžintas“, – 15min.lt informavo Vilniaus savivaldybės Viešųjų ryšių skyrius.

Naujasis aukcionas įvyks rugsėjo 18 dieną. 

Pagrindinės privatizavimo sąlygos nepasikeitė: veiklos tęstinumą privaloma užtikrinti 5 metus, ne mažiau kaip 2 metus išlaikyti 80 proc. visų darbuotojų. Taip pat pirkėjas negalės mažinti knygų prekybai skirto ploto ir įsipareigos vykdyti finansinius įsipareigojimus.

Tačiau kvalifikaciniuose reikalavimuose atsirado sąlyga, kad pirkėjas turėtų verstis veikla, susijusia su knygų prekyba.

Akcijų paketo pradinė pardavimo kaina išliko ta pati – 10 tūkst. Lt. Esą kaina nėra didelė dėl knygyno skolų. Vilniaus savivaldybės duomenimis, pernai rugsėjį knygynas turėjo 2 mln. Lt mokėtinų sumų ir įsipareigojimų, per pusę milijono – atsargų ir nebaigtų vykdyti sutarčių. Metinė įmonės apyvarta siekė 843 tūkst. Lt. Pernai metų nuostoliai siekė per milijoną litų.

Pirkėjas įsigis tik pačią įmonę, nes patalpas knygynas nuomojasi iš Vilniaus savivaldybės. 534 kv. m patalpos išnuomotos 10 metų, už kv. m mokant 10 Lt. Knygynui taip pat leista penkerius metus pusę patalpų ploto pernuomoti – čia įsikūrusi kavinė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius