Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 30

Vilniaus duobių lopymo ypatumai: karštas asfaltas pilamas į balas

Pastabi 15min.lt skaitytojo akis bei vaizdo medžiagoje užfiksuoti įkalčiai padėjo demaskuoti aplaidžiai Vilniaus gatves tvarkančius kelininkus. Vaizdo įrašą išvydęs vienas iš duobių remontu užsiimančios bendrovės „Grinda“ vadovų užtikrino, kad asfaltu balas pildę kelininkai bus nubausti.
Duobė
Duobė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Praėjusios savaitės pabaigoje netoli Gerosios Vilties gatvės ir Savanorių prospekto sankryžos dirbančius kelininkus išvydęs Olegas negalėjo patikėti savo akimis. Išsitraukęs filmavimo funkciją turintį mobilųjį telefoną, vilnietis įamžino, kaip bendrovės „Grinda“ darbininkai po lietaus duobes lopo nepaisydami to, kad jos pilnos vandens.

Įdomu tai, kad aplaidžiai dirbantiems kelininkams juos iš pakankamai arti filmavęs vyriškis nekėlė didesnių emocijų – darbininkai net nebandė slėpti savo veidų ir tiesiog ramiai tęsė savo darbą.

Šį vaizdo įrašą peržiūrėjęs bendrovės „Grinda“ technikos direktorius Vladimiras Grosmanas neteko žado: „Į vandenį mesti asfalto negalima!“

Daugiau nei du dešimtmečius šioje srityje dirbantis vilnietis galiausiai konstatavo, kad „vyrams dirbant be priežiūros suveikė žmogiškasis faktorius“.

„Prie kiekvieno tokio žmogaus reikėtų pastatyti po prižiūrėtoją. Taip tikrai negalima daryti. Gerai, kad bent jau matosi, kas tokie taip darė. Jie bus nubausti“, – žadėjo V.Grosmanas.

Vienas bendrovės „Grinda“ vadovų patikino, kad užpilant duobę karštu asfaltu, ji turi būti sausa ir netgi išvalyta nuo dulkių. Pasak V.Grosmano, duobėje esanti drėgmė apsunkina asfalto sulipimą su apatiniu sluoksniu.

„Kažką klijuojant paprastais klijais, abu sluoksniai turi būti sausi, nuriebalinti ir švarūs. Remontuojant gatves, viskas lygiai taip pat“, – aiškino bendrovės „Grinda“ technikos direktorius.

VIDEO: Kelininkų darbas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius