Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 26

Vilniaus elektroninio bilieto projektas – Europos pareigūnų akiratyje

Vilniaus nesėkmingai diegiamu elektroninio bilieto projektu susidomėjo Europos pareigūnai.
Elektroninis bilietas
Elektroninis bilietas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Anot dienraščio „Vilniaus diena“, prieš kelias savaites Lietuvoje lankėsi Europos kovos su sukčiavimu tarnyba. Ji pradėjo tyrimą dėl e.bilieto projekto įgyvendinimo.

Projekto vertė siekė 19,3 mln. litų, iš jų 14 mln. litų sudarė ES parama. Vilniui iš jos atiteko apie 7 mln. litų, Kaunui – apie 5 mln. litų, o Klaipėdai – apie 2 mln. litų.

Įtariama, kad pareigūnai iš Briuselio susidomėjo viešojo pirkimo procedūra, mat nors e.bilietas yra Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos projektas, Kaunas rangovams skelbė atskirą viešojo pirkimo konkursą.

Kad projektui skirti 14 mln. litų iš ES struktūrinių fondų galėjo būti panaudoti netinkamai, projektą administruojanti Centrinė projektų valdymo agentūra suabejojo dar pernai vasarą. Agentūrai kilo klausimas, kodėl e.bilietas veikia ne taip, kaip turėtų.

Savivaldybės Informacinių technologijų skyriaus vedėjas Rimvydas Jančiauskas patikino, kad dėl ES finansavimo e.bilietui galime jaustis ramūs.

„Viskas, kas susiję su europine projekto dalimi – įrangos įdiegimas, sustatymas, galimybių naudotis e.bilietu sukūrimas, – jau padaryta ir už tai atsiskaityta. Dabar lėšų grąžinimo rizika mažesnė nei prieš metus, kai dar nebuvome už projektą atsiskaitę ir gavę visų ES pinigų. Dabar telieka užtikrinti projekto tęstinumą. Šis projekto etapas yra lankstesnis, jam įgyvendinti duodama daugiau laiko“, – aiškino R.Jančiauskas.

Jis sakė, kad Europos kovos su sukčiavimu tarnyba domėjosi pačia projekto pradžia.

„Pasiėmė mūsų pateiktą dokumentų paketą, pasidarė kopijas ir išvažiavo. Tyrimas gali trukti mėnesių mėnesius“, – sakė R.Jančiauskas.

Įtariama, kad pareigūnai iš Briuselio susidomėjo viešojo pirkimo procedūra, mat nors e.bilietas yra Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos projektas, Kaunas rangovams skelbė atskirą viešojo pirkimo konkursą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius