-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 08 09

Vilniaus ežerų pakrantes tvarko senjorai iš Italijos

Itin mėgstamą vilniečių Balsio ežero pakrantę tvarko iš Italijos atvykę senjorai, į Lietuvą atvykę pagal Europos Sąjungos Mokymosi visą gyvenimą Grundtvig senjorų savanorystės programą. Ši programa atveria senjorams pasaulį iš naujo, tačiau pagyvenę italai Lietuvoje pasiryžę ne tik keliauti, bet ir surinkti netvarkingų lietuvaičių paliktas šiukšles.
Senjorai iš Italijos rožiniais dviračiais keliauja aplink ežerus ir tvarko pakrantes.
Senjorai iš Italijos rožiniais dviračiais keliauja aplink ežerus ir tvarko pakrantes. / Verkių ir Pavilnių regioninio parko nuotr.

Projektu „Senior Citizens Empowerment“ siekiama skatinti senjorų savanorystę tarp Lietuvos ir Italijos.

Savanoriauti į Lietuvą pirmieji atvyko italų senjorai, o kitais metais 6 lietuviai vyks į Italiją.

Lietuvoje senjorų savanorystė dar gan retas reiškinys, todėl susitikimai su Italijos senjorais yra gera paskata Lietuvos senjorams būti aktyvesniais įsiliejant į savanorių gretas. Italijos senjorai turi nemažai patirties, nes jie nuolat savanoriauja įvairiose organizacijose ir turi ką papasakoti lietuviams.

Šią savaitę Italijos senjorai savanoriai apsilankė Vilniaus Pavilnių ir Verkių regioninių parkų direkcijoje. Jiems buvo įdomu viskas: vieni klausinėjo apie Verkių dvaro istoriją, kiti išsamiai studijavo turistinius maršrutus, tretiems buvo įdomu sužinoti apie Lietuvos saugomų teritorijų sistemą ir jos funkcionavimą.

Neišvengta ir diskusijos apie kasdienes problemas Pavilnių ir Verkių regioniniuose parkuose. Senjorai išgirdę, kad poilsiautojai prie ežerų palieka krūvas šiukšlių, mielai sutiko talkinti jas renkant. Direkcijos atstovai įsitikinę – savanoriai ne tik apšvarins Balsio ežero pakrantes, bet duos drausmingumo bei elgesio gamtoje pamoką šiukšlintojams, kurių daugumos amžius dar tik vos vos telpa į „junior“ amžiaus tarpsnį. Kita vertus, gal pažadinsime užmigusį lietuvaičių gėdos jausmą ? Juk ne kasdien savanoriai senjorai atvyksta iš Italijos sutvarkyti mūsų pramogavimų ir nerūpestingo vasarojimo vietų.

Pavilnių ir Verkių regioninių parkų direkcija paskolino savanoriams senjorams rožinius dviračius, kuriais senjorai keliauja link Balsio ežero tvarkyti pakrančių.

Verkių ir Pavilnių regioninių parkų direkcijos nuotr./Vilniečių paliktas aiukales renka pagyvenę italai.
Verkių ir Pavilnių regioninių parkų direkcijos nuotr./Vilniečių paliktas šiukšles renka pagyvenę italai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius