Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 19

Vilniaus gatvėmis vėl riedėjo spalvingasis LGL „Vaivorykštės autobusas“

Šeštadienį vidurdienį į centrines Vilniaus gatves išriedėjo jau tradiciniu tapęs Nacionalinės LGBT* teisių organizacijos LGL „Vaivorykštės dienų 2018“ autobusas.
Vilniaus gatvėmis riedėjo spalvingasis LGL „Vaivorykštės autobusas“
Vilniaus gatvėmis riedėjo spalvingasis LGL „Vaivorykštės autobusas“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Asociacija LGL, norėdama atkreipti dėmesį į teisinius, socialinius ir kultūrinius iššūkius, su kuriais susiduria LGBT asmenys Lietuvoje, pakvietė išskleisti 30 metrų ilgio vaivorykštės spalvų vėliavą prie pagrindinių keturių Lietuvos valdžios institucijų – Seimo, Vyriausybės, Prezidentūros ir Katedros.

„Tikimės, kad ši akcija paragins Lietuvos įstatymų leidėjus ir politikos formuotojus imtis ryžtingų žingsnių, kad šimtmetį švenčiančioje Lietuvoje gyventi gera būtų visiems, o LGBT žmonės galėtų prisidėti prie mūsų valstybės klestėjimo ir saugumo pilna apimtimi“, – teigiama organizatorių išplatintame pranešime.

Vidurdienį „Vaivorykštės autobuso“ keleiviai pasitikti prie Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (Gedimino pr. 51). Įspūdinga vaivorykštės vėliava į renginio vietą buvo atgabenta „Vaivorykštės autobusu“ – spalvomis, muzika, šūkiais „Už lygybę!“ ir žmogaus teisių aktyvistais pripildytu atviru autobusu, savo kelione Vilniaus miesto gatvėmis džiuginantį ne tik miesto gyventojus, bet ir jo svečius.

Susitikimas prie Seimo truko iki 12:30 val. Akcijos žiūrovai buvo kviečiami prisijungti ir prie tolimesnės „Vaivorykštės autobuso“ kelionės. Po „stotelės“ Seime „Vaivorykštės autobusas“ pajudėjo Vyriausybės link, kur 30 metrų ilgio vaivorykštės spalvų vėliava 13:00 val. bus išskleista dar kartą.

Tolimesnės maršruto stotelės – Simono Daukanto aikštė prie Prezidentūros (13:30 val.) ir Katedros aikštė (14:00 val.). Šia simboline akcija Vilniaus miesto širdyje taip pat siekiama nusiųsti žinutę vilniečiams ir sostinės svečiams, kad Vilnius yra atviras ir tolerantiškas Europos miestas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius