Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2011 10 14

Vilniaus J.Basanavičiaus gimnazijoje įtariamas antras meningokokinės infekcijos atvejis

Besibaigiant inkubaciniam periodui, per kurį Vilniaus Jono Basanavičiaus gimnazijoje galėjo pasireikšti meningokoko infekcija, nuo kurios mirė penkiolikmetis, Vilniaus visuomenės sveikatos centras gavo pranešimą apie įtariamą antrą susirgimo atvejį. Šįkart vaikas į medikų rankas pakliuvo jau ligos pradžioje ir, praleidęs naktį reanimacijoje, perkeliamas į skyrių.
Apsauga nuo gripo
Apsauga nuo oro lašeliniu būdu plintančių ligų / „Scanpix“ nuotr.

„Šiandien ryte gavome pranešimą iš Vilniaus vaikų infekcinės ligoninės, kad dar vienam tos pačios J. Basanavičiaus gimnazijos moksleiviui įtariama meningokokinė infekcija. Kol kas diagnozė nepatvirtinta – tik paimtas pasėlis. Rezultatai bus tik kitą savaitę. Pavyzdžiui, mirusiojo gimnazisto pasėlyje meningokokas išaugo tik penktą parą. Bet kuriuo atveju įtarimas mus labai suneramino“, – teigė Vilniaus visuomenės sveikatos centro Užkrečiamų ligų profilaktikos ir kontrolės skyriaus vedėja Giedrė Aleksienė.

Neseniai mokyklos pirmos klasės gimnazisto gyvybę nusinešusi infekcija įtariama antros klasės mokiniui. Anot specialistės, visa jo klasė, taip pat ir susirgęs berniukas, gavo profilaktinę antibiotikų dozę, rašo portalas delfi.lt.

„Berniukas vakar į ligoninę atvyko su dideliu karščiavimu ir iš karto buvo paguldytas. Dabar jau viskas, ką buvo galima padaryti, padaryta. Šiuo metu jis jaučiasi gerai. Kiek kalbėjome su gydytojais, uždegimas organizme nėra labai didelis. Kraujo tyrimas jo nerodė, taigi diagnozė gali nepasitvirtinti – gali paaiškėti, kad tai virusinis susirgimas.

Tačiau kadangi jis iš tos pačios gimnazijos ir susirgo per 10 dienų inkubacinį periodą, medikai epidemiologiškai iškart susiejo su šia liga. Be to, pasireiškė tam tikri meningokoko infekcijos požymiai – jis turėjo peršalimo simptomus (sloga, gerklės skausmas), vėmė bei buvo atsiradęs hemoraginis bėrimas ant kaklo. Tiesa, meningokokui toks bėrimas kaklo srityje nebūdingas. Paprastai jis atsiranda ant kelių, šlaunų, kojų, pilvo. Tik kai liga vystosi toliau, bėrimas gali pažeisti ir veidą“, – pasakojo G. Aleksienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius