-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 22

Vilniaus Katedros aikštėje stebino antiatominis „flashmobas“

Ketvirtadienį sostinės Arkikatedros aikštėje įvyko trumpas, bet spalvingas aplinkosauginis renginys – protestuodami prieš planus Lietuvoje bei jos kaimynystėje vienu metu statyti net tris atomines jėgaines, apie devyniasdešimt aktyvistų, daugiausia jaunimo, varpinės papėdėje susispietė į antibranduolinį „flashmobą“, t. y. žaibišką sambūrį.
Antiatominiu „flashmobu“ Lietuvos aktyvistai siekė išreikšti neigiamą požiūrį į šalyje ir jos kaimynystėje statomas atomines jėgaines.
Antiatominiu „flashmobu“ Lietuvos aktyvistai siekė išreikšti neigiamą požiūrį į šalyje ir jos kaimynystėje statomas atomines jėgaines. / Ričardo Lenart nuotr.

Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad „flashmobu“ Lietuvos aktyvistai siekė išreikšti neigiamą požiūrį į šalyje ir jos kaimynystėje statomas atomines jėgaines bei atkreipti dėmesį į mirtiną atominės energetikos keliamą pavojų.

Iniciatyvos dalyviai taip pat siekė pakviesti žmones į antradienį, balandžio 26 d., 14 val., prie Seimo prasidėsiančias antiatomines eitynes bei 15 val. V.Kudirkos aikštėje, šalia Vyriausybės, vyksiantį koncertą Černobylio katastrofos 25-osioms metinėms paminėti.

„Per šį „flashmobą“ siekėme suvaidinti kolektyvinę mirtį nuo radiacijos. Deja, šis scenarijus nėra toks jau mažai tikėtinas, atsižvelgiant į įvykius Černobylio AE, Fukušimos AE bei planuojamas AE statybas Lietuvoje – Visagine, bei prie pat Lietuvos sienų – Astravo rajone (Baltarusija) ir Kaliningrado srityje (Rusija),“ – teigia iniciatyvos organizatoriai, dalyvius į „flashmobą“ subūrę daugiausia pasitelkdami socialinius tinklus ir tiesioginį raginimą.

Anot protestuotojų, Lietuva turėtų akcentuoti energijos taupymą ir vartojimo mažinimą bei žaliosios energetikos plėtrą, užuot kliovusis galimai nesaugiomis branduolinėmis technologijomis, jau nusinešusiomis daugybę gyvybių bei pridariusiomis žalos milijonams žmonių visame pasaulyje.

Pati „mirtis“ truko vos dvi minutes – nuo 18 iki 18.02 val. Susispietę į geltonai juodą radiacijos ženklą Arkikatedros bokšto papėdėje, „flashmobininkai“ gerokai nustebino gausiai šioje sostinės vietoje susirenkančius vilniečius bei turistus.

Kai kurie pirmą kartą girdėjo apie tai, kad Lietuva artimiausiu metu gali tapti iš visų pusių apsupta branduolinių jėgainių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius