-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 09

Vilniaus kempingas iš sirgalių neuždirbs

Vienintelis kempingas sostinėje „Vilniaus city“ iš Europos krepšinio čempionato uždirbti nesitiki. Šiuo metu čia apsistoję vos 25 sirgaliai. Dauguma jų – iš Slovėnijos.
kempingas
kempingas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Vilnius city“ kempingo administratorius Augustinas Kazlauskas tikino, kad apsistojimo kainų per Europos vyrų krepšinio čempionatą nebuvo ketinama kilstelėti.

„Kainos tokios pačios, kaip visada. Svarbu, kad būtų žmonių, o mūsų kaina nepasikeitė“, – sakė jis.

Tylūs ir ramūs

Anot administratoriaus, šiuo metu kempinge apsistoję 25 sirgaliai. Dar su viena sirgalių grupe iš Makedonijos šiuo metu deramasi dėl atvykimo, tačiau greičiausiai jie apsistos viešbučiuose. Be slovėnų, kempinge šiuo metu dar apsistojo po kelis prancūzų ir vokiečių sirgalius. „Be abejo, tikėjomės daugiau žmonių“, – pripažino A.Kazlauskas.

Kempinge šiuo metu gyvena ir pagyvenę vokiečiai, kurių kelionė į Lietuvą nesusijusi su krepšinio švente.

„Jokių nesutarimų tarp kempingo gyventojų nėra. Sirgaliai, kaip sako kolegos iš Panevėžio, girti ir atvažiuoja, ir išvažiuoja, tačiau elgiasi kultūringai. Naktį čia išvis labai ramu, sirgalių nebūna – jie važiuoja į miestą ir grįžta tik paryčiais, bet tylūs, ramūs“, – pasakojo A.Kazlauskas.

Pasigenda pramogų

Kempinge apsistoję Slovėnijos sirgaliai „15min“ pasakojo kempinge pasigedę pramogų. „Nusprendėme gyventi kempinge, o ne viešbučiuose, nes buvo žadėta, kad čia vyks koncertai, vakarėliai. Kaip matote, viso to nėra“, – skundėsi slovėnas Peteris.

Pasak jo, nakvynė šešiems sirgaliams namelyje ant ratų atsieina 150 Lt. Palapinė dviem žmonėms kainuoja apie 100 Lt. Tokia kaina slovėnams atrodo visiškai prieinama.

Slovėnai pasakojo, kad prieš dvejus metus lankėsi Lenkijoje vykusiame Europos krepšinio čempionate, tačiau ten nedžiugino nei kainos, nei priėmimas: „Lietuvoje visi labai draugiški ir malonūs. Čempionato organizacija puiki. Palyginus su Lenkija, kur buvome prieš dvejus metus – čia pasaka.“

Slovėnai tikino Vilniuje besidomintys ne tik krepšiniu, bet ir miesto gyvenimu.  „Vilnius labai gražus, rytoj eisime aplankyti muziejų, pirmiausia Genocido aukų“, – planais dalijosi pašnekovai.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Vilniaus kempinge apsistojo slovėnai
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Vilniaus kempinge apsistojo slovėnai

Pačių sirgalių saugumui

Palapinių miestelius administruojančios įmonės „Tent resorts“ vadovas Vygintas Gasparavičius pripažino, kad prieš čempionatą turėta planų kiekvieną palapinių miestelį paversti pramogų parku. Deja, Panevėžio kempingo pavyzdys organizatorių neįkvėpė. 

„Panevėžyje vyko žadėtos pramogos šalia palapinių miestelių, tačiau pamatėme, kad tai yra pavojinga. Ačiū policijai, kad didesnių nemalonumų išvengta, bet kiaušiniai į lenkų mašinas bei beisbolo lazdų atiminėjimas parodė, kad didesniuose miestuose verčiau tokių renginių atsisakyti“, – dėstė V.Gasparavičius.

Pasak jo, sirgaliams vietoj pramogų lauke Vilniuje siūloma nemokamai lankytis kai kuriuose naktiniuose klubuose, Kaune bus organizuojama diskoteka po stogu.

„Stengiamės, kad šie renginiai būtų skirti ne lietuviams, nors jiems smagu pabūti daugiakultūrinėje sirgalių aplinkoje, bet atvykusiems iš užsienio“, – pasakojo organizatorius. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius