-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 16

Vilniaus kiemsargiai įspėja – nemokės algų, netvarkysime miesto

Trečiadienį į Vilniaus savivaldybę susirinko miestą tvarkančių bendrovių „Mano aplinka“ ir „Stebulė“ atstovai, į posėdį besirinkusiems tarybos nariams jie dalijo raštus su įspėjimu – daugiau nei 800 kiemsargių gali likti be atlyginimų. Skola šioms įmonėms siekia 10 mln. eurų, tačiau sostinės meras Remigijus Šimašius tvirtina, kad bandoma rasti būdų skolas paeiliui grąžinti.
Vilniaus kiemsargių akcija
Vilniaus kiemsargių akcija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Pasikeitus Vilniaus miesto savivaldybės valdžiai labai tikėjomės, kad naujoji vadovybė tinkamai atsižvelgs į susidariusią situaciją ir ras lėšų, kurias skolinga miestą tvarkančioms įmonėms. Šiandien situacija yra kritinė – per 800 kiemsargių bet kada gali likti be atlyginimų“, – taip prasideda kreipimasis, kurį į savivaldybę atėję kiemsargiai dalijo Vilniaus politikams.

Jungtinės komunalinių ūkio darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkės Renatos Telinskytės teigimu, jau šiuo metu už vieną mėnesį vienos įmonės darbuotojams nėra sumokėta. Prieš Kalėdas be atlyginimų bijo likti ir kiti miesto tvarkytojai.

„Susirinkome dėl tos pačios problemos, kad savivaldybė neatsiskaito su miestą tvarkančiomis įmonėmis. Problema yra išlikusi, kamuolys vyniojasi toliau, sniego gniūžtė didėja“, – primindama, kad ši akcija jau ne pirma, kalbėjo R.Telinskytė.

Pirmininkė tvirtino, kad jeigu ir šįkart kiemsargiai nebus išgirsti, tai jie netylės, galbūt net imsis drastiškų priemonių – netvarkys miesto: „Gal tada, kai mes neišvalysime Gedimino prospekto, prie Seimo, gal tada valdžios galvos susimąstys ir pradės ką nors daryti.“

Miestą tvarkančių įmonių darbuotojai „nori valgyti, vaikui į mokyklą duoti pinigėlį, nupirkti dovanų“. 

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vilniaus kiemsargių akcija
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vilniaus kiemsargių akcija

Meras R.Šimašius kiek nusistebėjo pamatęs kiemsargius prie tarybos salės, nes tikino nebuvęs įspėtas dėl tokios akcijos. Esą tereikėjo susisiekti ir susitikti su profesinių sąjungų atstovais jis būtų tikrai radęs laiko. Meras net įžvelgė politinį šios akcijos prieskonį, apeliuodamas į tai, kad prie ankstesnės valdžios kiemsargiai protestavo ne prie savivaldybės. Vis dėlto problemą spręsti tikrai žadama.

„Savivaldybė tebeturi skolų, bandome jas grąžinti tvarkingai, iš eilės ir pagal aiškius principus. Bet klausimas, kuris man šiandien kyla – kodėl pernai tos pačios įmonės tie patys darbuotojai piketavo prie Vyriausybės ir Seimo. O šiemet tos pačios įmonės tie patys darbuotojai, ta pati profsąjunga piketuoja prie savivaldybės. Man tai panašu ne tik į problemos iškėlimą, o ir į problemos dangstymą kai kuriuos kitus gal ir politinės darbotvarkės klausimus“, – kalbėjo meras.

R.Šimašiaus teigimu, atlyginimus kiemsargiams turi mokėti darbdaviai, kuriems buvo „būtina įvertinti riziką ir nežaisti politinių žaidimų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius