-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 07

„Vilniaus kino šortai“ keliasi į Klaipėdą

Šiemet sukankantį penkmetį festivalis „Vilniaus kino šortai“ pasitinka išsiplėtęs per visą pilvą – išprotėjęs trumpo metro kinas rodysis ne tik sostinės, bet ir Klaipėdos uosto kino ekranuose spalio 7-10 dienomis.
„Vilniaus kino šortai“ keliasi į Klaipėdą.
„Vilniaus kino šortai“ keliasi į Klaipėdą. / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Klaipėda

Šių metų Festivalio filmų sąrašas ilgesnis nei įprasta. Ši gausybė atrinktų filmų iš viso pasaulio valstybių suskirstyti į atskiras programas.  Jau įprastas programas „Drąsus žingsnis“, „Jausmų ryšulys“, „Gyvenimo dėlionė“, papildė naujos – „Kelio filmai“, „Šypsokis!“, „Iki 15 min“, „Apie vaikus ne tik vaikams“, „Portretai“, taip pat ir kelios siurprizinės šortų kolekcijos.

Specialus dėmesys skirtas programai „Gyvenimo dėlionė“, greitai sprendžiančiai kasdienybės galvosūkius. Programa suskirstyta į tris smulkesnius atskirai rodomus pogrupius, kuriuose – įvairių žanrų šortai, atkeliavę iš Senojo kontinento valstybių.

Dėlionių herojai – kaip ir gyvenime – patys įvairiausi. Čia sutiksite bėglę, saujelę piemenų, iš proto vedančių moterų, narkodilerį ir netgi komikso veikėjų. Programa rodo, kaip liūdesyje atrandamos akimirkos gali priversti nusišypsoti, o džiugesio momentai stebinti rimtimi. Juk būtis nėra tragiška, ji tiesiog stačiai tragikomiška.

Taip pat kino šortų festivalyje – ir kitos žiūrovų jau spėtos pamėgti programos. Kolekcija „Drąsus žingsnis“ pavadins tikrus liūtaširdžius. Iš ekrano drąsiai žengs svečiai iš Belgijos, Ispanijos, Jungtinės Karalystės, Švedijos. Bebaimiams skirti šortai padės nepasimesti šešėliuose abipus ekrano. Filmų rinkinyje „Jausmų ryšulys“ dėmesys skiriamas nenusaldintai romantikai. Keisti sutapimai sujungs jaunus ir senus, „uniformuotus“ liokajaus ar nuotakos kostiumais. Išsiilgusiems emocijų ir stebinančių dialogų  metas skirti mažytį pasimatymą kine.

Šviežios filmų programos pristatys kelio filmų seriją apie tikslingą keliavimą bei betikslį bastymąsi. Programa „Kelio filmai“ atvaizduoja įvairaus amžiaus ir socialinės padėties žmones, jų vienatvę, susitikimus, draugystės blyksnius. Dar viena naujiena – rinkinys apie jautrius ir nė kiek ne infantiliškus vaikų ir paauglių išgyvenimus. „Apie vaikus ne tik vaikams“ – vaikų fantazijos ir moksliniai atradimai.

Kino šortai taip pat didžiuojasi galėdami rodyti ir tokias programas kaip „Portretai“, kur įamžinti ryškių asmenybių atvaizdai, ir „Iki 15 min“. Pastarojoje įvairių filmų žanrų sintezėje kolegų iš Bulgarijos, Argentinos, Vokietijos, Ispanijos, Estijos, Kanados animaciniai ir vaidybiniai kadrai, įtaigiai pasakojamos istorijos ir anti-istorijos. Sąmojo kupinoje programoje „Šypsokis!“ vyrai, žmonos, psichoterapeutai, paršeliai, netgi tikras rusų caras patys rodys dantis ir vers šieptis žiūrovus. Juoką keliantys trumpo metro filmai atkeliavo iš Italijos, Ispanijos, Argentinos ir  Estijos.

Festivalį „Vilniaus kino šortai“ organizuoja „Skalvijos“ kino centras. Jubiliejinio festivalio juostos suksis spalio 7-10 d. Klaipėdoje, KKKC Parodų rūmuose, Aukštoji g. 1/ Didžioji Vandens g. 2.

Bilieto kaina į vieną filmų programą – 6 litai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius