-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 31

Vilniaus kolegijos studentai kaltina aukštąją mokyklą nesisaugant koronaviruso

Vis labiau plintant koronavirusui, daugelis aukštųjų mokyklų perėjo prie nuotolinio mokymo, tačiau Vilniaus kolegijos (VIKO) Ekonomikos fakultete užsiėmimai vis dar vyksta mišriu būdu: dvi savaites nuotoliniu, o kitas dvi – kontaktiniu būdu fakultete. Į 15min redakciją kreipėsi VIKO studentas, sunerimęs dėl esamos situacijos. Tačiau kolegija tikina, kad saugomasi pakankamai.
Vilniaus kolegija koronaviruso pandemijos metu
Vilniaus kolegija koronaviruso pandemijos metu

VIKO Ekonomikos fakulteto studentas piktinosi, jog patalpose, kuriose vyksta kontaktinės paskaitos, nėra taikoma jokia dezinfekcija.

„Studentams yra paskirta viena auditorija, kurioje jie praleidžia po keturias ar net šešias valandas ir tos patalpos nėra vėdinamos, tai reiškia, kad mes visi kvėpuojame tuo pačiu oru“, – laiške 15min rašė studentas.

VIKO direktoriaus pavaduotojas ekonomikai Andriejus Sadauskis atsako, kad kolegijoje yra laikomasi visų Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro patvirtintų rekomendacijų.

„Patalpos dezinfekuojamos, vėdinamos, visur sužymėtos vietos, kad būtų laikomasi atstumo. Administracinis personalas ir dėstytojai, o taip pat ir studentai privalo būti patalpose su kaukėmis. Paskaitų tvarkaraščiai yra sudaromi taip, kad nebūtų grupių maišymosi, atvykę į paskaitas studentai yra suregistruojami, kad esant reikalui būtų galimybė atsekti kontaktus“, – pasakojo jis.

Studentai sunerimę

VIKO Studentų atstovybės prezidentas Karolis Vasiliauskas sakė, jog net ir atsižvelgiant į Vyriausybės numatytas rekomendacijas Ekonomikos fakultete organizuojamos mišrios studijos kelia rizikas tiek studentams, tiek akademiniam personalui.

„Epidemiologinė situacija šalyje tikrai kelia daug nerimo. Vis didėjantys skaičiai kelia tam tikras rizikas: gan didelis studentų judėjimas fakultetuose, taip pat dalis fakulteto personalo yra rizikos amžiaus grupei priklausantys dėstytojai“, – pasakojo jis.

K.Vasiliauskas taip pat sakė manantis, jog reiktų atsižvelgti ne vien tik į rekomendacijas bet ir į skaičius, ypač kai koronaviruso situacija šalyje labai sparčiai blogėja.

Gyvai – tik praktiniai darbai

Vilniaus kolegijos direktoriaus pavaduotoja studijoms Rita Liepuonienė patikslino, jog kolegijoje paskaitos (dalyje studijų programų ir praktiniai darbai) yra vykdomos nuotoliniu būdu. Vis dėlto, kai kurie praktiniai darbai yra vykdomi kontaktiniu būdu, tačiau laikantis visų saugos reikalavimų.

„Praktiniai darbai, laikantis saugos reikalavimų, atliekami kolegijos laboratorijose, auditorijose siekiant užtikrinti studijų kokybę ir lavinti studentų praktinius gebėjimus, kas koleginėse studijose yra labai svarbu“, – tikino ji.

R.Liepuonienė taip pat paminėjo, jog dėl užsiėmimų kontaktiniu būdu yra nuolat tariamasi su dekanais, studentais bei dėstytojais, stebima situacija šalyje.

Buvo užsikrėtimo atvejų

Laišką 15min redakcijai parašęs studentas teigė, jog vienas iš Vilniaus kolegijos Ekonomikos fakulteto studentų užsikrėtė COVID-19, tačiau administracija šio įvykio esą nesureikšmino ir net tiems asmenims, kurie galimai turėjo kontaktą su sergančiu, nurodė toliau lankyti paskaitas.

„Viena svarbiausių vertybių traktuojama ekonomikos fakulteto – akademinis sąžiningumas, bet ne studentų sveikata“, – laiške rašė studentas.

A.Sadauskis patvirtino, jog keliems VIKO studentams iš tiesų buvo nustatytas koronavirusas, tačiau jie esą užsikrėtė besimokydami nuotoliniu būdu, todėl atvejai tarpusavyje nėra susiję.

Taip pat direktoriaus pavaduotojas sakė, jog dėl kiekvieno atvejo yra informuojamas akademinis personalas: „Visais atvejais yra informuojamas Nacionalinis visuomenės sveikatos centras ir vadovaujamasi pateiktomis jo rekomendacijomis. Studentai, dėstytojai ir administracijos darbuotojai yra informuojami tuo atveju jeigu jiems reikia saviizoliuotis.“

VIKO Studentų atstovybės prezidentas taip pat pritarė, jog studentai yra informuojami apie tai, kaip reikia elgtis, kai kolegijoje yra nustatomas užsikrėtimas COVID-19: „Visi kolegijos studentai apie tai buvo informuoti el. laiškais, taip pat visa informacija skelbiama ir kolegijos socialiniuose tinkluose.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius