Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 12 06

Vilniaus konservatoriai: Artūras Zuokas skundžiasi miesto skolomis, bet uždirbti iš žemės nenori

Vilniaus konservatoriai pasipiktino sostinės savivaldybės administracijos ir mero Artūro Zuoko planais sklypus, reikalingus vakarinio aplinkkelio tiesimui ne išpirkti, o mainyti į kitus laisvus plotus Vilniuje. Tokiu būdu Vilnius netenka milžiniškų sumų, teigia dėl planų sudaryti mainų sandorius į Nacionalinę žemės tarnybą ir Generalinę prokuratūrą besikreipiantys konservatoriai.
Vilniaus panorama
Vilniaus panorama / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Vilniaus savivaldybėje seniūnas Vidas Urbonavičius teigia, kad tie sklypai, į kuriuos norima keisti vakarinio aplinkkelio tiesimui iš gyventojų paimamą žemę, verti kur kas daugiau nei juos vertina sostinės valdžia.

„Tie 16 sklypų yra ne kur nors Vilniaus pakraštyje, bet tokiose vietose kaip Kareivių, Paribio, Konstitucijos, Pergalės, Petro Baublio ir kt. gatvėse. Jų vertės kelia nuostabą. Tai nėra lygiaverčiai mainai“, – sakė V.Urbonavičius.

Anot jo, visi sklypai, kuriuos norima iškeisti, o ne parduoti, sostinės valdžios vertinami 29 mln. litų, tačiau realiomis rinkos kainomis būtų parduodami kur kas brangiau. Todėl konservatoriai siūlo skelbti aukcioną ir sklypus parduoti, o iš gautų pinigų atsiskaityti su vakarinio aplinkkelio teritorijon patenkančios žemės savininkais.

Daugiausia nerimo konservatoriams kelia sklypas Konstitucijos prospekte, tarp viešbučio „Radison“ bei „Sodros“ būstinės. Pasak nekilnojamo turto bendrovės „Hanner“ vadovo Arvydo Avulio, jau rytoj už šį sklypą ne vienas verslininkas paklotų bent 10 mln. litų, tačiau savivaldybė jį vertina vos 5 mln. litų.

Seimo narys konservatorius Kęstutis Masiulis pritardamas teigia, kad miesto sprendimas žemę ne parduoti, o keisti, kelia įtarimų dėl skaidrumo bei atima iš Vilniaus mero A.Zuoko teisę skųstis sostinės skolomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius