Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 26

Vilniaus Lazdynų baseino statybos vėluos pusantrų metų

2018-ųjų rudenį turėjęs būti pastatytas naujasis Lazdynų baseinas Vilniuje iškils tik 2020-ųjų pavasarį.
Lazdynų baseino statybos darbai
Lazdynų baseino statybos darbai / Vilniaus miesto savivaldybės nuotr.

Baseiną su partneriais statančios bendrovės „Irdaiva“ vadovas Vitas Lopinys tvirtina, kad darbai užsitęsė dėl savivaldybėje užtrukusių techninio projekto korekcijų, todėl bendrovė šiuo metu teismuose siekia patvirtinti taikos sutartį su Vilniaus savivaldybe, ja statybų terminą ir siekiama nukelti į 2020-uosius.

Lietuvos apeliacinis teismas sutartį šią savaitę atmetė dėl galimų prieštaravimų Viešųjų pirkimų įstatymui ir nurodė ją koreguoti.

„Buvo nustatyti techninio projekto trūkumai dėl stogo konstrukcijų, trūkumų keitimas užtruko, siekiame nustatyti darbų atlikimui terminą. Pagal dabartinę realią situaciją, tai yra kitų metų kovo pabaiga-balandžio pradžia. Planuota baigti 2018-ųjų trečiąjį ketvirtį“, – BNS sakė V.Lopinys.

Anot jo, šiuo metu „vyksta diskusijos su savivaldybe“ dėl taikos sutarties korekcijų ir įmonė tikisi ją vėl teikti teismui.

Apeliacinis teismas pagrįstais pripažino Vilniaus apygardos teismo argumentus, kad sutartyje numatyta sąlyga automatiškai nukelti darbų terminą, savivaldybei nevykdant sutarties įsipareigojimų (įskaitant ir techninio projekto korekcijų pateikimą laiku), „prieštarauja viešųjų pirkimų normoms ir principams“. Teigiama, jog sutartį galima keisti tik dėl nenumatytų aplinkybių, „nepriklausančių nuo šalių valios“.

Kitu ieškiniu teisme „Irdaiva“ siekia iš Vilniaus valdžios prisiteisti beveik 130 tūkst. eurų – tiek vertinami projekte nenumatyti papildomi betonavimo, armatūros darbai. Anot V.Lopinio, šis teisinis ginčas dar vyksta ir jo taikos sutartis neapima.

Statybų bendrovės vadovas taip pat informavo, kad šią savaitę baigiamos montuoti stogo konstrukcijos, dėl kurių ir buvo kilę ginčų su savivaldybe.

Savivaldybė kol kas sako nepriėmusi sprendimo, kaip toliau bus elgiamasi su taikos sutartimi ir koks bus numatytas galutinis statybų terminas.

„Šiuo metu vertiname situaciją, kol kas nėra jokio sprendimo“, – BNS sakė Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis.

Sovietmečiu statytas Lazdynų baseinas nugriautas pernai rugpjūtį, naująjį baseiną už 21,8 mln. eurų stato bendrovės „Irdaiva“ vadovaujamas konsorciumas, jame taip pat dalyvauja „Axis Power“, „MG Baltic“ valdoma „Mitnija“, „HSC Baltic“ ir „Montuotojas“.

Anot V.Lopinio, įtraukus papildomus darbus, galutinė baseino sąmata turėtų perkopti 22 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius