Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 02 28

Vilniaus meras Artūras Zuokas su didžiausių Europos sostinių merais Briuselyje susitinka su trimis eurokomisarais, kur aptars didesnio finansavimo ES miestams poreikį

Vilniaus meras Artūras Zuokas vyksta darbo vizito į Briuselį, kur ketvirtadienį kartu su kitų Europos sostinių vadovais susitiks su ES Regioninės politikos komisaru Johannesu Hahnu, taip pat eurokomisare Skaitmeninei darbotvarkei Neelie Kroes bei Aplinkos komisaru Janezu Potočniku. Tai pirmasis kartas, kai tokios svarbos ES komisarų susitikimas organizuojamas su miestų merais.
Artūras Zuokas
Artūras Zuokas / Vytauto Valentinavičiaus/15min.lt nuotr.

J.Hahnas pasisako už svaresnį sostinių – Europos ekonominės ir socialinės veiklos centrų – vaidmenį. Be to, jis ragina miestams skirti kur kas daugiau dėmesio.

„Miestai sukuria 85 proc. ES bendrojo vidaus produkto, jie yra pagrindinai ekonomikos augimo varikliai. Vis dėlto, šiuo metu vienam ES gyventojui kaime tenka penkis kartus daugiau ES paramos nei miesto gyventojui. Tik sostinės gali išvesti Europą iš krizės ir konkuruoti su didžiaisiais augančiais Azijos ir Lotynų Amerikos megapoliais“, – prieš susitikimą sakė Vilniaus meras Artrūas Zuokas.

Susitikime su Regioninės politikos komisaru bus diskutuojama apie tai, kokia yra sostinių vaidmuo traukiant Europą iš krizės, kaip Europa gali pagelbėti sostinėms tapti svarbiausiais šalies ir regiono ekonomikų varikliais bei kaip pagrindiniai
šalių miestai gali padėti ES pasiekti ekonominius, politinius ir socialinius siekius, iškeltus iki 2020 metų.

Pagrindinės diskusijos su eurokomisaru temos – sostinių ir didžiųjų miestų svarba Europoje, nes tik Europos regionai ir didmiesčiai gali varžytis su kitais pasaulio megapoliais. Susitikime taip pat bus kalbama, kad didiesiems Europos miestams reikia teisingesnio ES biudžeto finansavimo 2014-2020 metais.

Su komisare Skaitmeninei darbotvarkei bei Aplinkos komisaru bus aptarti išmanios (smart) ir tvarios (sustainable) Europos miestų plėtros aspektai. Susitikime su eurokomisarais iš viso dalyvaus 20 ES sostinių merai, tarp kurių – Amsterdamo, Atėnų, Berlyno, Briuselio, Lisabonos, Madrido, Romos, Stokholmo, Varšuvos, Vienos ir kitų didžiųjų miestų vadovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius