-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 26

Vilniaus meras išsilaikė savo poste (papildyta 15.17 val.)

Vilniaus meras Vilius Navickas išlaikė išbandymą – opozicinių partijų nepasitikėjimo nepalaikė reikalinga dauguma miesto tarybos narių. Už mero nušalinimą balsavo 15, prieš buvo 8 tarybos nariai, tad V.Navicko atleidimui iš mero pareigų nebuvo pritarta. Prieš posėdį kalbėjęs apie tvirtą valdančiąją daugumą meras neapsigavo.
V.Navickas mero postą ir regalijas išlaikė.
V.Navickas mero postą ir regalijas išlaikė. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Interpeliacija Vilniaus merui sulaukė ne tik tarybos narių, bet ir vilniečių dėmesio. Prieš posėdį šalia savivaldybės pastato piketavę „Socialistinio liaudies fronto“ ir kitų organizacijų sukviesti piketuotojai per posėdį persikėlė į posėdžių salę.

Tačiau dėl interpeliacijos merui V.Navickui ir vicemerui Gintautui Babravičiui tarybos narių nuomonės išsiskyrė dar iki balsavimo. Socialdemokratų frakcijos narys Audrius Rudys siūlė šiuos klausimus nukelti į posėdžio pabaigą, nes jų frakcija yra nutarusi nedalyvauti balsavime. Partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcijos narys Vladimiras Avinas siūlė miesto vadovams duoti dar mėnesį ir tik tada svarstyti interpeliaciją, tačiau šių pasiūlymų dauguma nepalaikė ir klausimo svarstymas prasidėjo.

Opozicijos atstovai merą kaltina inicijuojant savivaldybės turto išpardavimą, o jo elgesys esąs nepadorus ir žeminantis valstybės politiką. Taip pat priekaištaujama dėl didinamo socialinio būsto nuomos mokesčio, vandens ir šilumos kainų, mokesčio už darželius, nekilnojamojo turto bendrovių protegavimo ir siekio sudaryti joms išskirtines veiklos sąlygas. Taip pat prie kaltinimų pridėtas nepritarimas dėl ketinimų dar dvidešimčiai metų išnuomoti Vilniaus šilumos ūkį.

V.Navickas, atsakydamas į kaltinimus, teigė, kad dabartinė valdžia nepadidino miesto skolų, bet vis dar moka tas skolas, kurias paveldėjo iš ankstesnės valdžios. „Vilniuje neturime tokios situacijos, kaip Atėnuose, kai žmonės degina automobilius ir kelia riaušes. Mes krizę suvaldėme“, – teigė meras.

Kaltinimus dėl Kalvarijų turgavietės nuomos meras taip pat atmetė ir teigė, kad rekonstrukcija būtina, tai puikiai matyti lyginant Halės ir Kalvarijų turgavietes. Žaliojo tilto skulptūrų meras vienas irgi neketina versti. „Jeigu jos bus išbrauktos iš Kultūros paveldo objektų sąrašo, tuomet visi tarybos nariai turės svarstyti ir nuspręsti, kaip su jomis elgtis toliau“, – švelnino savo poziciją šiuo klausimu V.Navickas.

Tai, kad nedalyvauja konservatorių Vilniaus sąrašo lyderio rinkimuose, meras laiko privalumu, nes jis galės dirbti tik miestui, o ne rinkimams. Jo partijos kolega Raimundas Alekna pabrėžė, kad ir prieš šiuos rinkimus jis nebuvęs pirmas sąraše.

Audrius Butkevičius teigė, kad jo apsisprendimą lėmė mero atsakymas dėl Sapiegos ligoninės naikinimo. „Kalbėdami apie ligoninę neretai turime omeny vyriausiąjį gydytoją, o ne ligonius. Aš nesiruošiu nugriauti ligoninės, bet man labiausia rūpi ligonių interesai. Nuspręsti neketinu pats vienas, tai spręs visa taryba“, – nuo tiesioginio atsakymo išsisuko meras.

Reitingai, anot mero, atvirkščiai proporcingi darbų kiekiui, nes kuo daugiau dirbi ir mažiau kalbi „nuo bačkos“, tuo žemesni reitingai.

Arūnas Štaras, Liberalų sąjūdžio frakcijos vadovas, buvo įsitikinęs, kad ši interpeliacija tėra dovanėlė merui. „Nematau  bendro darbo vienijant tarybos narius palaikyti nepasitikėjimo merui, o tik pavienes kalbas. Mūsų frakcija nedalyvaus tame. Nelinkiu valdantiesiems sėkmės tuose darbuose, kuriuos jie dabar daro, linkiu pasižiūrėti ir įvertinti, ką jie daro ir kas būtų naudinga vilniečiams“, – teigė A.Štaras.

Papildyta 15.17 val.: Vicemero G.Babravičiaus atleidimo tarybos nariai taip pat nepalaikė. Už G.Babravičiaus atleidimą balsavo 10, prieš 15 Vilniaus miesto tarybos narių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius