-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 06 01

Vilniaus mero Artūro Zuoko darbštumu tiki ne visi

Pusantro mėnesio mero kėdėje sėdintis Artūras Zuokas per pastarąją savaitę net du kartus atsidūrė Santariškių klinikose. Dėl apsinuodijimo meras buvo priverstas kelias dienas praleisti ligoninėje, tačiau tvirtino tempo nesulėtinęs – esą dirbti galima ir palatoje.
Per dieną A.Zuokas teigia turintis kur kas daugiau susitikimų ir atliekantis daugiau pavedimų, negu jo pirmtakai.
Per dieną A.Zuokas teigia turintis kur kas daugiau susitikimų ir atliekantis daugiau pavedimų, negu jo pirmtakai.

A.Zuokas savo darbštumo nevengia pademonstruoti tikindamas, kad darbas jam nėra pareiga ar prievolė, o gyvenimo būdas. Todėl išėjęs iš ligoninės antradienio rytą jis jau po kelių valandų buvo darbe ir per dieną turėjo bent kelis susitikimus.

Lenkia savo pirmtakus

Mero bendražygiai paskaičiavo, kad vos pusantro mėnesio sostinės vadovo pareigas einantis A.Zuokas aktyvumu kelis kartus lenkia savo pirmtakus. Esą per pirmas 38 savo darbo šiame poste dienas jis jau turėjo 69 protokolinius pasitarimus ir atliko 434 protokolinius pavedimus. Suskaičiuota, kad vidutiniškai per dieną A.Zuokui tenka surengti du protokolinius pavedimus ir atlikti 11 protokolinių pavedimų.

Šie skaičiai atrodo kur kas įspūdingesni, negu A.Zuoko pirmtakų. Pavyzdžiui, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atstovas Raimundas Alekna per 124 dienas trukusią mero kadenciją turėjo tik 50 protokolinių susitikimų ir atliko 128 protokolinius pavedimus.

Vilius Navickas meru buvo 671 dieną ir per tą laiką dalyvavo 442 protokoliniuose pasitarimuose ir pasirašė 1919 protokolinių pavedimų. Prieš tai šias pareigas ėjęs „tvarkietis“ Juozas Imbrasas ir susitikimų, ir pavedimų savo sąskaitoje turi dar mažiau. Per 666 vadovavimo miestui dienas jų tebuvo 322 ir 331.

J.Imbrasas: palaukime rezultatų

Tačiau meru dirbęs J.Imbrasas nelinkęs remtis tokia paprasta aritmetika. „A.Zuokas moka užsiimti savireklama, moka save parodyti, bet pagyvensim pamatysim, kiek jis padarys darbų. Daug kas iš politikų mėgsta pasigirti susitikimais, pavedimais, bet apie jų darbus reikėtų spręsti iš rezultatų“, – įsitikinęs nuo 2007 metų balandžio iki 2009 metų vasario meru dirbęs J.Imbrasas.

Buvęs meras teigė manąs, kad A.Zuokui reikėtų duoti padirbėti bent metus, o tada lyginti, kas dirbo geriau, o kas – blogiau. „Kai jis pirmą kartą buvo meru, tada situacija buvo finansiškai labai palanki, biudžetas augo, tai ir įvaizdį teigiamą A.Zuokas susikūrė. Nieko negaliu sakyti, energingas jis, bet palaukime rezultatų ir pažiūrėsime, kaip jam sunkmečiu seksis“, – kalbėjo J.Imbrasas.

Įžvelgia diktatoriaus savybes

Dar griežtesnis dabartiniam merui TS-LKD frakcijos Vilniaus taryboje vadovas Vidas Urbonavičius. Jis įsitikinęs, kad reikėtų lyginti ne vien merų, o visos miesto vadovybės – vicemerų, administracijos vadovų – darbo rezultatus.

„Jeigu A.Zuokas perima administracijos direktoriaus funkcijas, ką jis darė ankstesnėje kadencijoje, tai natūralu, kad susitikimų, pavedimų skaičius yra didesnis. Todėl reikia matyti visos komandos darbą. Jeigu paimsime mero, vicemerų, administracijos direktoriaus ir jo pavaduotojų darbus, tai manau, skaičiai labai nesiskirs. Bet komandinio darbo dabartinėje Vilniaus valdžioje kol kas aš nematau“, – dėstė V.Urbonavičius.

TS-LKD frakcijos vadovas teigė, kad kiekvienas meras renkasi savo darbo stilių – dirba vienas ar su komanda. Bet vienas pats dirbantis vadovas, V.Urbonavičiaus manymu, po kurio laiko tampa diktatoriumi.

„Moderni vadyba kalba tik apie komandinį darbą. Lyderis gali būti visoks, bet dirbti turi komanda. O dabartinėje komandoje aš matau, kad meras dirba sau, vicemerai – sau, o administracijos direktorius tėra šešėlis. Komandinio darbo neįžvelgiu“, – kalbėjo aršus dabartinės Vilniaus valdžios kritikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius