-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 28

Vilniaus miesto apylinkės teismo pirmininką Daliai Grybauskaitei siūloma rinktis iš dviejų kandidatų

Baigus atranką į Vilniaus miesto apylinkės teismo pirmininko vietą, paaiškėjo tinkamiausi kandidatai šiai pozicijai užimti.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pretendentų į teisėjus atrankos komisija (PTAK) šalies vadovei siūlo rinktis Loretą Braždienę arba Rūtą Petkuvienę.

Nuo šių metų pradžios pradėjusio veikti naujojo Vilniaus miesto apylinkės teismo pirmininko atrankoje dalyvauti panoro penki kandidatai.

Du iš jų – Loreta Braždienė ir Gediminas Viederis – nuo sausio 1 d. eina iš keturių apylinkių teismų sujungto Vilniaus miesto apylinkės teismo pirmininko pavaduotojo pareigas.

Loreta Braždienė, kaip turinti didžiausią teisėjo darbo stažą šiame teisme (11 metų) tarp pavaduotojų, šiuo metu laikinai eina teismo pirmininko pareigas.

Vertinant pretendentų tinkamumą užimti Vilniaus miesto apylinkės teismo pirmininko vietą, atsižvelgta į pretendentų motyvaciją, turimą darbo teisėju ir vadovaujamo darbo teisinėse institucijose patirtį, paskutinių trejų metų darbo veiklos rezultatus ir rodiklius, kvalifikacijos kėlimo intensyvumą, asmenines, dalykines savybes ir gebėjimus bei kitus kriterijumi.

PTAK manymu, pretendentės Loretos Braždienės patirtis, dalyvaujant Vilniaus miesto apylinkių teismų reorganizavimo (sujungimo) procese, faktiškai atliekant vadovės pareigas, yra labai svarbi. Tuo labiau, kad tiek Vilniaus apygardos teismo pirmininkas, tiek Vilniaus miesto apylinkės teismo pirmininko pavaduotojas, tiek šio teismo darbuotojai Loretos Braždienės kandidatūrą vertina teigiamai.

Vilniaus apygardos teismo pirmininkas Vytautas Zelianka teigia, kad reorganizavimo procese pretendentė pademonstravo gero administratoriaus bruožus, gebėjimą sutelkti darbuotojus sudėtingomis aplinkybėmis, dalykiškai ir skubiai spręsti bet kokias kylančias organizacines problemas, greitai orientuotis kintančioje ir neįprastoje situacijoje.

Tarp tinkamiausių taip pat įvardyta pretendentė Rūta Petkuvienė apibūdinama kaip labai profesionali teisėja. Jos vadovavimo teismo procesui kokybė, kalbos ir bendravimo kultūra yra aukšta, pretendentė yra komunikabili, principinga, geranoriška, gebanti dalykiškai bendrauti, atsakingai žiūrinti į savo pareigas, turinti autoritetą tarp kolegų.

PTAK pastebi, kad Rūta Petkuvienė yra viena iš jauniausių pretendentų, turi vos penkerių metų darbo teisėja stažą, tačiau ji išsiskiria savo erudicija, tvirtos nuomonės diskutuojamu klausimu turėjimu. Be to, ši pretendentė yra
mokslininkė, Mykolo Romerio universiteto docentė, apgynusi daktaro disertaciją, kurios tema „Žmogaus teisių įgyvendinimo galimybės ir ribos Lietuvoje“.

Tai leidžia manyti, kad teisėjai yra aktualios žmogaus teisės ir jų užtikrinimas.

Šalies vadovė nuspręs, kurį atrankoje dalyvavusį kandidatą norėtų matyti didžiausio teismo šalyje vadovu.

Su PTAK išvada išsamiau galite susipažinti NTA interneto svetainėje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius