Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
02 10

Vilniaus pakraščio gyventojai – neviltyje: duobių jau ne tik apvažiuoti, bet ir apeiti nėra kaip

Vilniaus Salininkuose esančių individualių namų kvartalų gyventojai šią žiemą keiksnoja ir orus, ir valdžią. O labiausiai – gatves, kuriomis tenka kasdien pasiekti namus, bet kuriose duobių jau ne tik apvažiuoti, bet ir apeiti darosi neįmanoma. Tačiau vienintelis atsakymas, kurio žmonės sako sulaukiantys iš Vilniaus savivaldybės, yra toks, kad žemė įšalusi ir teks laukti.

Vilniaus pakraštyje esančiuose Salininkuose gausiai pridygę individualių namų.

Kažkada buvusios Kelmijos sodų bendrijos seniai virtusios gyvenamaisiais kvartalais. O kitapus Salininkų gatvės tuščiuose plotuose taip pat vienas paskui kitą dygsta nauji namai.

Va tik infrastruktūra čia, kaip ir kituose panašiuose rajonuose, neretai itin menka, o žiemą, orams keičiantis iš šaltų į šiltus, pravažiuoti kartais darosi tiesiog neįmanoma.

Kasdien važiuoti kančia

Bent jau taip teigia individualių namų kvartalo Vilniaus Žaliakalnis gyventojai, kasdien turintys pagrindinę Salininkų gatvę pasiekti J.Strumilos ir Dusinėnų gatvėmis. Čia gyvena daug jaunų šeimų, žmonės kasdien važiuoja į darbus, veža vaikus į mokyklas bei darželius.

„Kalbame apie tragiškos, katastrofiškos būsenos kelią Vilniuje, kuriuo jau ir vaikščioti saugiai neįmanoma. Vilniaus mieste, Salininkų mikrorajone, yra žvyrkelio dangos kelias, J.Strumilos ir Dusinėnų gatvės.

Šios gatvės priklauso Vilniaus miesto savivaldybei. Priklausyt jos priklauso, bet savivaldybė pareigų visiškai neatlieka dėl kelio priežiūros ir atnaujinimo. Prasidėjus žiemai kasmet atsitinka ta pati bėda, bet šiais metais yra taip blogai, kad blogiau jau tiesiog būti negali.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje