-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 12 26

Vilniaus pakraštyje apšaudytas maršrutinis autobusas

Vairuotojas ir keleiviai nenukentėjo, tačiau brangi keleivinio transporto priemonė bent savaitei išvesta iš rikiuotės.
Autobusų parko darbuotojai Vilniuje įpratę būti chuliganų taikiklyje.
Autobusų parko darbuotojai Vilniuje įpratę būti chuliganų taikiklyje. / Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr.

Incidentas Kalėdų vakarą įvyko sostinės pakraštyje, Kairėnuose, netoli stotelės „Aukštoji veržuva“ Vismaliukų gatvėje. Šaulio taikiniu tapo miesto 38-ojo maršruto autobusas Mercedes-Benz 405. Jeigu niekas nežuvo, niekas nesužeistas – tai man niekas ir nepranešė. Pas mus tokia tvarka, – apie tai, kad atakos prieš Vilniaus autobusų įmonę tapo kasdienybe, sakė vienas parko vadovų A.Visockas.

Kaip manoma, taikliu šūviu iš pneumatinio šautuvo autobuso galinį stiklą sutrupino 18-metis vilnietis Vladislavas T. Įtariamuoju žada pasirūpinti policininkai.

Tuo tarpu sostinės keleivių vežėjams teks pasirūpinti, kaip suremontuoti suniokotą autobusą.

Vilniaus autobusų parko mechanikas Anatolijus penktadienį 15min.lt sakė, kad 1988 metų mersedesui stiklą reikės užsakyti, užsakymas turėtų būti įvykdytas maždaug per savaitę. Už stiklą teks sumokėti iki tūkstančio litų. „Na, žinokite, stiklus tikrai dažnai tenka keisti. Tai akmenį, tai butelį, tai dar ką nors paleidžia“, – kalbėjo mechanikas.

Bendrovės „Vilniaus autobusai“ Transporto skyriaus viršininkas Arūnas Visockas 15min.lt prisipažino, kad apie kalėdinį incidentą Vilniaus pakraštyje dar nieko nežino. „Jeigu niekas nežuvo, niekas nesužeistas – tai man niekas ir nepranešė. Pas mus tokia tvarka: jei niekas nenukentėjo, vadovybei pranešti nebūtina. Juk kasdien daugiau nei 300 autobusų į gatves išvažiuoja, – pasakojo A.Visockas ir pridūrė: – Tokie chuliganizmai pas mus – kasdienybė.“

„Vilniaus autobusų“ komercijos direktorius Arnis Stankevičius 15min.lt pranešė, kad policija dar nerado kaltųjų dėl išpuolio, kai prieš keletą savaičių į važiuojantį miesto autobusą nuo šlaito buvo nuridentas buitinių atliekų konteineris. „Patys matote, kas darosi: tai vairuotojas peršautas, tai šiukšlių konteineris nuteistas ant autobuso...“ – atsiduso A.Stankevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius