Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 21

Vilniaus palaikymo žinutė amerikiečiams – ant Rotušės sušvito JAV vėliava

Vilnius amerikiečių tautai, kovojančiai su skaudžiomis koronaviruso pandemijos pasekmėmis, trečiadienį vėlų vakarą išreiškė palaikymą – ant Rotušės fasado nušvito JAV vėliavos videoprojekcija. COVID-19 virusas JAV jau pareikalavo daugiau kaip 92 tūkstančių aukų, patvirtinta net 1,58 mln. susirgimo atvejų.
Ant Rotušės sušvito JAV vėliava
Ant Rotušės sušvito JAV vėliava / S.Žiūros nuotr.

„Simboliška, kad apšvietėme būtent Rotušę, ant kurios sienos įamžinta Vilniaus miesto garbės piliečio, JAV Prezidento G.W.Busho ištarta svarbi Lietuvai žinia – įsipareigojimas eiti išvien.

Koronaviruso pandemija yra ta kova, kurią neabejotinai laimėsime – įveiksime ją būdami kartu, palaikydami vieni kitus, nes mūsų stiprybė vienybėje ir susitelkime, nepaisant sienų. Tad ir Vilnius reiškia savo didžiulį palaikymą JAV žmonėms – mūsų mintys su jumis, likite stiprūs", – sakė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

S.Žiūros nuotr./Ant Rotušės sušvito JAV vėliava
S.Žiūros nuotr./Ant Rotušės sušvito JAV vėliava

Vilnius ir JAV dalijasi glaudžiais tarpusavio ryšiais – sostinėje įsikūręs Vašingtono skveras, kasmet minima Sumnerio Welleso deklaracija.

Vilniaus garbės piliečiu 2018 m. tapo ir 43-asis JAV prezidentas George'as Walkeris Bushas, taip pat 2001 m. juo paskelbtas Dennisas Hastertas – Jungtinių Amerikos Valstijų Atstovų Rūmų pirmininkas, o 1996 m. – taip pat JAV prezidentas Ronaldas Reiganas. Lietuvoje kuriasi daug JAV verslo įmonių, startuolių.

S.Žiūros nuotr./Ant Rotušės sušvito JAV vėliava
S.Žiūros nuotr./Ant Rotušės sušvito JAV vėliava

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius