Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 24

Vilniaus paplūdimiai paruošti maudynėms

Penki Vilniuje esantys paplūdimiai jau paruošti naujajam vasaros sezonui. Nors turėję keletą pastabų, specialios komisijos nariai vis dėlto patvirtino, kad paplūdimiai vasarai paruošti, o vandens telkiniuose galima maudytis.
Vilniaus paplūdimiai jau paruošti priimti poilsiautojus.
Vilniaus paplūdimiai jau paruošti priimti poilsiautojus. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniaus miesto savivaldybė prižiūri penkis sostinės paplūdimius – tris esančius prie Neries Valakampiuose ir Žirmūnuose, taip pat prie Salotės ir Žaliųjų ežerų. Šiemet jų priežiūrai visam sezonui skirta ketvirtis milijono litų. Valdininkai tikina, kad tiek pinigų turėtų užtekti, nors pripažįsta, jog, tarkim, smėlio šiemet į paplūdimius nebuvo vežta būtent dėl lėšų stygiaus.

Anot savivaldybės Komunalinio ūkio departamento direktoriaus pavaduotojo Antano Mikalausko, vaizdas miesto paplūdimiuose pasirodė esąs geresnis, negu buvo tikėtasi. „Viskas atrodo neblogai, kalbėjomės su poilsiautojais, jie patenkinti, kad persirengimo kabinos, šiukšliadėžės, tualetai sutvarkyti, smėlis išlygintas, nors naujo atvežti ir neužteko lėšų. Bet šiemet ne itin nuplovė tuos paplūdimius, nebuvo didelio potvynio“, – teigė A.Mikalauskas.

Tiesa, paplūdimius prižiūrinti bendrovė „Akvalangas“ pastabų vis dėlto sulaukė – Valakampiuose vis dar neveikia vienas geriamojo vandens fontanėlis, kai kur ne itin tvarkingai traktoriumi nušienauta žolė.

Maudyklų vanduo šiuo metu visuose paplūdimiuose atitinka nustatytus reikalavimus, tik dar nėra atlikti geriamojo vandens tyrimai. Tam, anot A.Mikalausko, dar yra likusi savaitė, kadangi oficialus vasaros sezonas sostinės paplūdimiuose prasidės nuo birželio 1 dienos.

„Gelbėtojai vasarą budės visuose penkiuose paplūdimiuose, taip pat ten bus ir po vieną medicinos darbuotoją. Kolektyvai jau beveik sukomplektuoti, nes Žirmūnų paplūdimyje, prie Salotės, Žaliųjų ežerų jau renkasi labai daug žmonių“, – sakė A.Mikalauskas.

A.Mikalauskas teigė pastebėjęs, kad itin daug poilsiautojų renkasi Pilaitėje šalia Salotės ežero, ten antradienį vandens temperatūra siekė 17 laipsnių. Šiame paplūdimyje jau atitverta maudykla, nuolat budi gelbėtojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius