Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 30

Vilniaus pilių direkcija ramina: Naujuosius Katedros aikštėje švęsime šviesoje

Vilniaus miesto savivaldybė pareiškė, kad Naujųjų išvakarėse Vilniaus pilių direkcija (VPD) ketina išjungti Katedros aikštės apšvietimą. Tuo metu direkcijos laikinasis vadovas Danius Malinauskas ramina, kad švenčiant pagrindinė miesto gatvė neskendės tamsoje, tačiau kitąmet VPD atsisakys mokėti už aikštės apšvietimą.
Vilniaus Katedros aikštė
Vilniaus Katedros aikštė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ketvirtadienį Vilniaus miesto savivaldybė išplatino pranešimą, kuriame nuogąstaujama, esą VPD nuo gruodžio 31 dienos nebesirūpins Katedros aikšte, nors Vyriausybė dar 1995 metais jai pavedė tai daryti. Savivaldybės atstovai pareiškė dėl to kreipęsi į premjerą Andrių Kubilių ir kultūros ministrą Arūną Gelūną.

„Iš anksto atsiprašome vilniečių, jei Naujųjų metų naktį VPD staiga nuspręs, kad Katedros aikštė nebus apšviesta. Jau nuo 2006 m. ne kartą kreipėmės į Vyriausybę ir Kultūros ministeriją, kad VPD vykdytų įstaigai pavestas funkcijas ir prižiūrėtų Katedros teritoriją, nes svarbus traukos objektas negali būti apleistas ir paliktas likimo valiai“, – pranešime cituojamas vicemeras Romas Adomavičius.

Savivaldybė pareiškė, kad Katedros aikšte turi būti tinkamai pasirūpinta, arba jos priežiūra turi būti atiduota savivaldybei.

Tuo metu VPD laikinasis vadovas D.Malinauskas 15min.lt sakė, kad direkcija tikrai neketina gadinti šventės ir Naujųjų išvakarėse išjungti aikštės apšvietimą.

„Tą dieną šviesime tikrai, Naujus metus švęsime šviesoje. Bet vėliau – nebe“, – sakė D.Malinauskas.

Anot jo, VPD nuo 1995 metų, neturėdama jokių įsipareigojimų, apšvietė, prižiūrėjo ir tvarkė teritoriją aplink Gedimino pilį, Katedros aikštę ir prie Karaliaus Mindaugo paminklo. Steigiant VPD buvo numatyta, kad tokius darbus direkcija atliks tada, kai turės sutartis su objektų valdytojais.

D.Malinauskas pabrėžė, kad šiuo metu teritorija priklauso Vilniaus pilių kultūriniam rezervatui, paminklai priklauso Vilniaus miesto savivaldybei, Katedra – Vilniaus arkivyskupijos kurijai.

„Nė vienas savininkas su VPD neturi jokių sutarčių ir nė vienas už mūsų suteiktas paslaugas nieko nemoka. VPD iš savo uždirbtų lėšų, ne iš valstybės biudžeto, šitiek metų darė paslaugą miestui. Šiuo metu mes nebeturime tiek pinigų. Nesame tokie turtingi, kaip buvo seniau, todėl nebegalime to vykdyti. Be to, turi galioti tvarka. Todėl mes, pasirašę sutartis, žadame ir toliau tęsti priežiūrą. VPD yra valstybės įmonė, mes uždirbame pinigus valstybei“, – kalbėjo jis. 

Anot D.Malinausko, per metus apšvietimas kainuoja apie 50 tūkst. Lt. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius