Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 13

Vilniaus policija primena apie baudas girtaujantiems viešose vietose

Policiją ir visuomenę jaudina viešosiose vietose pasirodantys neblaivūs ar girtaujantys asmenys. Jie trikdo kitų žmonių ramybę, kelia grėsmę miesto gyventojų ir svečių saugumui. Atšilus orams, tokių žmonių miesto gatvėse, skveruose ar parkuose gali pasirodyti daugiau, praneša Vilniaus policija.
Nepilnamečiai geria alų
Nepilnamečiai geria alų / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Pasak Vilniaus policijos pranešimo, mėgėjams tokiu būdu atsipalaiduoti, policija primena, kad už alkoholinių gėrimų gėrimą arba girto pasirodymą viešosiose vietose yra baudžiama. Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 178 straipsnis numato, kad alkoholinių gėrimų gėrimas viešosiose vietose (gatvėse, stadionuose, skveruose, parkuose, visų rūšių visuomeniniame transporte ir kitose vietose, išskyrus prekybos ir viešojo maitinimo įmones, kuriose savivaldybių tarybų ar savivaldybių administracijų direktorių leista pardavinėti alkoholinius gėrimus išpilstant), arba girto pasirodymas viešosiose vietose, įžeidžiant žmogaus orumą ir visuomeninę dorovę, užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 30 iki 50 Lt.

Didesnės baudos numatytos asmenims, pakartojusiems šį nusižengimą.

Girtų nepilnamečių iki šešiolikos metų pasirodymas viešosiose vietose, taip pat jų gėrimas alkoholinių gėrimų užtraukia baudą tėvams arba globėjams nuo penkiasdešimties iki vieno šimto litų.

Girtų nepilnamečių nuo šešiolikos iki aštuoniolikos metų pasirodymas viešosiose vietose, taip pat jų gėrimas alkoholinių gėrimų užtraukia baudą nuo trisdešimties iki penkiasdešimties litų. Pažymėtina, kad nepilnamečiams iki 18 metų alkoholinius gėrimus vartoti ar su savimi turėti griežtai draudžiama net ne viešosiose vietose (kavinėje, bare ar kitoje vietoje, kur paprastai vartojamas alkoholis).

Vilniaus policija prašo gyventojus nepažeisti viešosios tvarkos ir informuoja, jog tokių pažeidėjų elgesio netoleruos ir principingai reaguos į viešosios tvarkos pažeidimus. Patruliuojant mieste išskirtinis dėmesys bus skiriamas masinių susibūrimų, pasilinksminimo vietoms, vilniečių pamėgtoms poilsio zonoms, kitoms vietoms, kuriose gali būti girtaujama ar svaiginamasi.

Policija prašo nelikti abejinga ir visuomenės: pranešti apie girtaujančius, triukšmaujančius, kitaip viešąją rimtį trikdančius asmenis, pastebėtus girtus nepilnamečius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius