Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 11

Vilniaus policija savaitės pabaigoje žada apsispręsti, kokį pažeidimą padarė P.Gražulis ir K.Uoka

Vilniaus policija savaitės pabaigoje turėtų apsispręsti, kokį pažeidimą – administracinį ar baudžiamąjį – per seksualinių mažumų eitynes padarė parlamentarai „tvarkietis“ Petras Gražulis bei konservatorius Kazimieras Uoka.
Seimo nario Petro Gražulio susirėmimas su policijos pareigūnais
Seimo nario Petro Gražulio susirėmimas su policijos pareigūnais / 15min.lt skaitytojo Deimanto Rojaus nuotr.

Reportažus iš gėjų eitynių rasite čia.

Per šeštadienį Vilniuje vykusias pirmąsias gėjų eitynes šie du Seimo nariai susigrūmė su teritoriją saugojusiais pareigūnais.

„Dabar žiūrime medžiagą, apklausinėjame pareigūnus, tikrai vyksta intensyvus darbas, nes tos medžiagos daug. Į savaitės pabaigą, matyt (apsispręsime dėl pažeidimo – BNS)“, – antradienį BNS sakė Vilniaus policijos viršininkas Kęstutis Lančinskas.

Pasibaigus eitynėms šeštadienį K.Lančinskas žurnalistams sakė prašysiąs, kad P.Gražulis ir K.Uoka būtų patraukti administracinėn atsakomybėn dėl riaušių kurstymo.

Per gėjų eitynes dėl įvairių pažeidimų iš viso buvo sulaikyta 18 asmenų. Trys iš jų buvo uždaryti parai į areštinę, prieš šešis pradėtas baudžiamasis persekiojimas.

Renginio metu tvarką iš viso prižiūrėjo iki 500 policijos pareigūnų. Eitynėse „Už lygybę“ dalyvavo apie 350 žmonių, kuriuos pasitiko apie 1000 priešiškai nusiteikusių protestuotojų.

Mažumų eitynės buvo leistos paskutinę minutę – Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui penktadienį panaikinus žemesnės instancijos teismo sprendimą, kuriuo sostinės savivaldybės išduotas leidimas renginiui buvo sustabdytas. Į teismą prašydamas sustabdyti eitynes kreipėsi laikinasis generalinis prokuroras Raimondas Petrauskas, argumentuodamas galimais neramumais.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius