-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 15

Vilniaus policijos vadovas Kęstutis Lančinskas: tai buvo terorizmas

„Tai – pirmas toks atvejis Lietuvoje“, – apie sumaištį Vilniaus centre jau po šturmo sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas ir operacijos vadovas Kęstutis Lančinskas. Trečiadienio popietę visas specialiąsias tarnybas ant kojų sukėlęs vyras, kuris grasino susisprogdinti, buvo sulaikytas ir nuvežtas į komisariatą. K.Lančinskas žurnalistams pripažino, kad reali grėsmė prie prezidentūros buvo. Ikiteisminis tyrimas pradėtas pagal 250 Baudžiamojo kodekso straipsnį (Teroro aktas).
Kęstutis Lančinskas
Kęstutis Lančinskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
VIDEO: Vilniaus policijos vadovas Kęstutis Lančinskas

„Maždaug apie 17 val. asmuo, priėjęs prie prezidentūros pradėjo sakyti, kad jis turi sprogmenį ar kažkokį kitokį pavojingą užtaisą ir jis susprogdins jį, jeigu mes neįvykdysime kažkokių reikalavimų, nors tų reikalavimų jis aiškiai neišsakė, – kalbėjo K.Lančinskas. – Buvo labai sunku sudėlioti tuos reikalavimus į logišką seką.“

Įtariamojo tapatybė dar nenustatyta. Atskleista tiek, kad jis – 1982-ųjų gimimo. „Jis mums nebuvo žinomas – bent jau mūsų pareigūnai jo neatpažino“, – sakė K.Lančinskas. Sulaikytas vyras nuvežtas į Vilniaus VPK. 

Vilniaus apskrities VPK viršininkas sakė, kad grasintojo reikalavimai buvo labai migloti ir neaiškūs. Vieniams derybininkams jis sakė vienaip, netrukus su kitais jau kalbėjo kitaip.

„Jeigu jūs klausiate manęs, kokie tie reikalavimai, tai aš tikrai negaliu pasakyti, kokie jie buvo. Kadangi jie labai keitėsi, jis labai mėtėsi“, – aiškino K.Lančinskas. Tačiau jis pabrėžė, kad reikalavimai nebuvo niekaip susiję su politika ar geopolitine situacija.

Operacijos vadovo teigimu, buvo svarstomi trys variantai, kaip išspręsti šią pavojingą situaciją – vienas iš jų buvo įtariamojo nukovimas. „Vertinome visas galimybes. Buvo trys variantai, vienas jų buvo įgyvendintas“, – sakė pareigūnas.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal 250 Baudžiamojo kodekso straipsnį – Teroro akto. „Tai – pirmas atvejis Lietuvoje“, – sakė K.Lančinskas.

Jis neatmetė, kad sulaikytas vyras gali būti psichiškai nesveikas – tą turės įvertinti specialistai.

VIDEO: Prie prezidentūros vartų – derybos su lagaminą turinčiu vyru, grasinančiu viską susprogdinti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius