Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 25

Vilniaus poliklinikoje – mokestis už skundą?

Naujininkų poliklinika sulaukė gana neįprastų kaltinimų – gydymo įstaiga neva imanti mokestį už tai, kad užregistruoja nepatenkintų pacientų skundą. Poliklinikos vadovybė ginasi jokių nepagrįstų mokesčių neįvedusi.
Naujininkų poliklinika neigia pacientės kaltinimus.
Naujininkų poliklinika neigia pacientės kaltinimus. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Viename skundus registruojančiame interneto portale atsiradusiame skunde teigiama, kad norėdami pateikti skundą dėl netinkamo vienos gydytojos elgesio, keli Naujininkų poliklinikos pacientai išgirdo, jog už oficialų skundo priėmimą ir įregistravimą teks sumokėti.

„Mums buvo pasakyta – Naujininkų poliklinika apmokestino gyventojų skundų priėmimą. Pokalbyje dalyvavo sekretorė, kuri patvirtino tą patį. Buvo paaiškinta, kad mokestis įvestas tam, jog būtų mažiau skundų“, – teigė skundo autorė, prisistačiusi Renės vardu. Moteris tvirtino buvusi poliklinikos direktoriaus pavaduotojos medicinai Virginijos Dautartienės kabinete ir su ja kalbėjusi. Tačiau už skundo įteikimą nemokėjusi, tiesiog palikusi jį direktoriaus pavaduotojos kabinete ant stalo.

V.Dautartienė „15min“ teigė skundą skaičiusi, tačiau nepripažįstanti nė vieno dalyko, kuriuo yra kaltinama. „Visiškas žmogaus išsigalvojimas. Moteris parašė mums skundą, nes nori užsiregistruoti pas kitą gydytoją. Bet tam nereikėjo net skundo rašyti, kiekvienas gali gydytis pas tą gydytoją, pas kurį nori. Man atrodo, kad su sveikata tiems žmonėms blogai yra ir viskas“, – tikino Naujininkų poliklinikos direktoriaus pavaduotoja.

V.Dautartienė pasakojo, kad keistų istorijų poliklinikoje nutinka gana dažnai, kadangi žmonės suirzę, ateina su įvairiausiomis, nebūtinai sveikatos, problemomis ir tikisi jų sprendimo.

Konfliktas su skundą parašiusia moterimi, V.Dautartienės teigimu, kilo po to, kai poliklinikos medikai atsisakė nemokamai daryti pakartotinius tyrimus. Pacientė jų pareikalavo teigdama, kad nepasitiki laboratorija, tačiau jai buvo paaiškinta, jog tyrimai nemokamai daromi tik kartą per metus.

Vilniaus savivaldybės Socialinių reikalų ir sveikatos departamento direktorius Gintaras Žandaravičius nenorėjo tikėti, kad poliklinika galėtų savavališkai įvesti mokestį už skundų registravimą. „Turėčiau pasitikrinti, bet tokių dalykų tikrai neturėtų būti. Tai būtų finansinis pažeidimas ir jeigu taip yra – tai jau savivalė“, – aiškino G.Žandaravičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius