-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 06 18

Vilniaus politikai sau nori trigubai didesnių išmokų

Nepaisydama šalį krečiančios krizės Vilniaus valdžia siūlo patrigubinti kanceliarines išmokas visiems tarybos nariams. 51 politikui numatyta skirti nebe 200, o 700 litų telefonui, pieštukams ir benzinui.
Zita Kelmickaitė
Zita Kelmickaitė nenori būti motina Teresė. / Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Savivaldybė

Naują reglamento redakciją tarybos nariams trečiadienį pristatęs savivaldybės Teisės departamento direktorius Egidijus Vilkickas paaiškino, kad išmokos keliamos dėl vienos priežasties – siekiant jas suvienodinti. Mat iki šiol 700 litų išmokomis lepinosi tik savivaldybės kolegijos nariai, komitetų pirmininkai ir frakcijų seniūnai. Kitiems tarybos nariams buvo skiriama 200 litų išmoka, rašo „Vilniaus diena“.

Mes gi ne motinos teresės, kad veltui dirbtume, – opozicijos pasipriešinimu per tarybos posėdį piktinosi Liberalų ir centro sąjungos frakcijos narė Zita Kelmickaitė.„Atsižvelgdami į Vyriausiojo administracinio teismo išaiškinimą, siūlome visiems tarybos nariams suvienodinti kompensaciją. Siūlome 700 litų, tačiau ši išmoka kitų savivaldybių tarybų kontekste vis tiek lieka viena mažiausių. Pavyzdžiui, Kauno savivaldybės tarybos nariams skiriama 2 tūkst. litų išmoka, kitose savivaldybėse sumos siekia ir po 1,5 tūkst. litų“, – tarybos narius informavo E.Vilkickas.

Naujo reglamento redakcija ypač papiktino opozicijos narius. Jų nuomone, nemoralu didinti kanceliarines išmokas per krizę, kai valdžia viešai tikina vykdanti taupymo programą.

„Kokia čia vaidyba užsiimate? Kalbama apie kelis šimtus litų! Kad ir kam pasakytum, kiek gauname kanceliarinėms išlaidoms, tai visi stebisi. Sako, jūs didelius kyšius imate ar bepročiai esate? Mes gi ne motinos teresės, kad veltui dirbtume“, – opozicijos pasipriešinimu per tarybos posėdį piktinosi Liberalų ir centro sąjungos frakcijos narė Zita Kelmickaitė.

Šį sprendimą sostinės valdančioji koalicija norėjo priimti skubos tvarka, bet tam pasipriešinus daliai tarybos narių pritarta tik projekto pateikimui. Naujoji kanceliarinių išlaidų mokėjimo tvarka bus tvirtinama tik po poros savaičių.

Be kanceliarinių išmokų, miesto tarybos nariai gauna atlyginimą už savivaldybėje dirbtų valandų skaičių. Atlygis svyruoja nuo 600 litų iki 1,2 tūkst. litų, atsižvelgiant į einamas pareigas ir dirbtų valandų skaičių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius