Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 20

„Vilniaus prekybos“ atstovai Seime susitiko su Jurgiu Razma

Susirūpinę dėl savo reputacijos, „Vilniaus prekybos“ atstovai tęsia apsilankymus Seime – ketvirtadienį „Vilniaus prekybos“ generalinė direktorė Raimonda Kižienė ir pagrindinio grupės akcininko Nerijaus Numavičiaus advokatė Olga Petroševičienė susitiko su Ekonomikos komiteto nariu konservatoriumi Jurgiu Razma.
Jurgis Razma
Jurgis Razma / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Tai buvo jų iniciatyva – susisiekė su mano padėjėja ir pareiškė norį informuoti apie situaciją grupėje. Jie nieko neprašė, tik reiškė susirūpinimą, kad neigiama informacija viešojoje erdvėje kenkia jų reputacijai“, – BNS teigė J.Razma.   

Politikas šią savaitę pareiškė, kad vertinant „Vilniaus prekybos“ istoriją nereikia pasikliauti tik Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) atliekamu tyrimu, o galėtų būti ir parlamentinė kontrolė „Biudžeto ir finansų komiteto lygyje arba sukuriant specialią komisiją“.

„Tai atstovėms ir pakartojau, kad politikai turi reaguoti žiūrėdami viešojo intereso ir biudžeto situaciją“, – tvirtino J.Razma.

Advokatė O.Petroševičienė BNS teigė, kad „Vilniaus prekybos“ pusė VMI pasitiki ir „nėra pagrindo abejoti jos patikrinimo skaidrumu“.

„Vilniaus prekybos“ atstovai šią savaitę buvo susitikę su Biudžeto ir finansų komiteto vadovu „darbiečiu“ Petru Narkevičiumi bei komiteto nariais socialdemokratais Broniumi Bradausku ir Antanu Nesteckiu bei konservatoriumi Rytu Kupčinsku.

„Inspekcija turėtų savo darbą dirbti, ir visus dokumentus pateiksime, visą informaciją suteiksime, bendradarbiausime. Jos prerogatyva vienokį ar kitokį sprendimą padaryti“, – teigė advokatė.

O.Petroševičienė taip pat BNS tvirtino, kad  „Vilniaus prekybos“ atstovai daugiau susitikimų su Seimo nariais neplanuoja.

„Šiuo metu nesame numatę, bet negaliu pasakyti, kaip bus ateityje. Šiai dienai su kuo buvome suplanavę, su tuo ir susitikome mūsų iniciatyva“, – teigė O.Petroševičienė.

„Vilniaus prekybos“ atstovai šią savaitę buvo susitikę su Biudžeto ir finansų komiteto vadovu „darbiečiu“ Petru Narkevičiumi bei komiteto nariais socialdemokratais Broniumi Bradausku ir Antanu Nesteckiu bei konservatoriumi Rytu Kupčinsku.

Vasaros pradžioje „Vilniaus prekybos“ smulkusis akcininkas Mindaugas Marcinkevičius pareiškė, kad jam pasitraukus iš „Akropolius“ valdančios įmonės vadovo pareigų prasidėjo pokyčiai pačioje grupėje – pradėjo kurtis dešimtys holdingų, kurie buvo skirti tam, kad realią veiklą vykdančios bendrovės būtų atribotos nuo grupės akcininkų.  

„Vilniaus prekyba“ kaltinimus mokesčių slėpimu neigia ir tvirtina, kad taip M.Marcinkevičius jam naudingomis sąlygomis siekia agresyviai pasitraukti iš grupės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius